Hozzávalók
- 250 g sertésszűz
- 2 fej Portobello gomba
- 1 fej kisebb hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt kakukkfű
- 100 ml fehérbor
- 1 mk keményítő
- 100 ml víz
- só,bors
- 4 - 5 kocka kis hideg vaj
- olívaolaj
A cukkinitócsnihoz:
- 1 db nagy cukkini
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors
- 2 ek liszt
- 1 db tojás (S-es)
- olaj sütéshez
Hozzávalók
- 250 g sertésszűz
- 2 fej Portobello gomba
- 1 fej kisebb hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt kakukkfű
- 100 ml fehérbor
- 1 mk keményítő
- 100 ml víz
- só,bors
- 4 - 5 kocka kis hideg vaj
- olívaolaj
A cukkinitócsnihoz:
- 1 db nagy cukkini
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors
- 2 ek liszt
- 1 db tojás (S-es)
- olaj sütéshez
A cukkinit lereszeljük, besózzuk és hagyjuk állni addig, amíg elkészítjük a ragut. A sertésszüzet érmékre vágjuk, a portobello gombát felszeleteljük, a hagymát és fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben szárazon lepirítjuk a gombát. Kivesszük, egy kevés olajat hevítünk és elősütjük a szűzérmét úgy, hogy kérget kapjon minden szelet, de ne süljön át teljesen. Rádobjuk a hagymákat, 1-2 perc múlva megszórjuk a keményítővel. Fűszerezzük: só, bors, kakukkfű. Felöntjük a borral, miután elfortra a nagy részét, jöhet a víz is. Pár percig rotyogtatjuk, hogy összeálljon a szósz és a végén levesszük a lángot. Beledobjuk a gombát és folyamatosan rázogatva a hideg vajkockákat is.
Befejezzük a tócsnit: lemossuk a sót a cukkiniről és alaposan kinyomkodjuk a kezünkkel vagy egy konyharuhába tekerjük és jól kicsavarjuk. Közben egy serpenyőben, kb. 1 cm magasan olajat hevítünk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a reszelt cukkinihez, összekeverjük és közepes hőmérsékleten, egy evőkanálnyi adagonként kisütjük a tócsnikat.