Hirdetés

Portobello gombás sertésszűz, cukkinitócsnival

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
250 g sertésszűz
2 fej Portobello gomba
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt kakukkfű
100 ml fehérbor
1 mk keményítő
100 ml víz
só,bors
4 - 5 kis kocka hideg vaj
olívaolaj

A cukkinitócsnihoz:

1 nagy cukkini
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma lereszelve
só,bors
2 ek liszt
1 tojás (S-es)
olaj sütéshez
Hirdetés

Portobello gombás sertésszűz, cukkinitócsnival

Szerintünk hétköznap este is simán csinálhattok egy kicsit összetettebb kaját, de nem kell félni mert egy serpenyőben is össze lehet dobni a ragut: garantáljuk, hogy nagyon omlós lesz a sertészszűz és a cukkinitócsni pedig kicsivel magasabb szintre emeli ezt a kaját! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
250 g sertésszűz
2 fej Portobello gomba
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt kakukkfű
100 ml fehérbor
1 mk keményítő
100 ml víz
só,bors
4 - 5 kis kocka hideg vaj
olívaolaj

A cukkinitócsnihoz:

1 nagy cukkini
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma lereszelve
só,bors
2 ek liszt
1 tojás (S-es)
olaj sütéshez

A cukkinit lereszeljük, besózzuk és hagyjuk állni addig, amíg elkészítjük a ragut. A sertésszüzet érmékre vágjuk, a portobello gombát felszeleteljük, a hagymát és fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben szárazon lepirítjuk a gombát. Kivesszük, egy kevés olajat hevítünk és elősütjük a szűzérmét úgy, hogy kérget kapjon minden szelet, de ne süljön át teljesen. Rádobjuk a hagymákat, 1-2 perc múlva megszórjuk a keményítővel. Fűszerezzük: só, bors, kakukkfű. Felöntjük a borral, miután elfortra a nagy részét, jöhet a víz is. Pár percig rotyogtatjuk, hogy összeálljon a szósz és a végén levesszük a lángot. Beledobjuk a gombát és folyamatosan rázogatva a hideg vajkockákat is.

Befejezzük a tócsnit: lemossuk a sót a cukkiniről és alaposan kinyomkodjuk a kezünkkel vagy egy konyharuhába tekerjük és jól kicsavarjuk. Közben egy serpenyőben, kb. 1 cm magasan olajat hevítünk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a reszelt cukkinihez, összekeverjük és közepes hőmérsékleten, egy evőkanálnyi adagonként kisütjük a tócsnikat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások