Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 camembert sajt

A füge chutney-hoz:

10 szem füge (szárított is jó)
3 kisebb fej lilahagyma
kevés gyömbér
50 g barna cukor
2 ek balzsamecet
1-2 fahéjrúd
kevés friss bazsalikom

A tócsnihoz:

1 tk só
500 g édesburgonya
2-3 púpozott ek liszt
3 tojás
1-2 gerezd fokhagyma

A salátához:

1 kis cékla
1 kis hagyma
2 ek majonéz
1 tk porcukor
1 tk fehérborecet
só, bors
Hirdetés

Grillezett camembert édesburgonya tócsnival, füge chutney-val és céklás „coleslaw”-val

A tökéletes sors ami egy szelet grillezett camembert-nek megadathat. A krémesen lágy, mégis roppanós édesburgonya tócsni, a pikáns céklával és a füge kirobbanó ízével együtt zseniálisan megágyaz a sajtnak.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 camembert sajt

A füge chutney-hoz:

10 szem füge (szárított is jó)
3 kisebb fej lilahagyma
kevés gyömbér
50 g barna cukor
2 ek balzsamecet
1-2 fahéjrúd
kevés friss bazsalikom

A tócsnihoz:

1 tk só
500 g édesburgonya
2-3 púpozott ek liszt
3 tojás
1-2 gerezd fokhagyma

A salátához:

1 kis cékla
1 kis hagyma
2 ek majonéz
1 tk porcukor
1 tk fehérborecet
só, bors

A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Amikor már puha és üveges kb. 5-6 perc elteltével mehet rá a cukor és néhány percig még együtt főzzük őket. Ekkor rádobjuk a felkockázott fügét és mehet rá a balzsamecet is. A többi hozzávalót is hozzáadjuk és kb. 30-40 perc alatt készre főzzük. Közben – ha nagyon besűrűsödne – alkalmanként pótoljuk a nedvességet akár vízzel, de mehet bele egy kis vörösbor is. Erre leginkább akkor lehet szükség ha aszalt fügéből készítjük, aminek jóval kisebb a nedvességtartalma. A tócsnihoz az édesburgonyát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. 170 fokos olajban kisebb adagokban kisütjük őket. 

A „coleslaw”-hoz” a nyers céklát meghámozzuk és nagyjából 1 centis szeleteket vágunk belőle, majd ezekből a szeletekből egy hámozóval vékony csíkokat szelünk le. A hagymát felkockázzuk. A majonézt elkeverjük a porcukorral és az ecettel, mehet bele egy kevés só és bors majd összekeverjük a céklával és a hagymával. Akkor lesz a legfinomabb, ha hagyjuk állni egy kicsit. A camembert sajtot megkenjük mindkét oldalán az olajban elkevert fűszerkeverékkel majd további olaj hozzáadása nélkül mindkét oldalukon meggrillezzük. Kész. Úgy tálaljuk, hogy alulra kerül egy tócsni, erre mehet egy adag saláta, rá a grillezett camembert és végül nyakon öntjük az egészet egy kevés chutney-val. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások