Karácsonyi halas receptek

Majonézesheringsaláta

Majonézes heringsaláta

Hozzávalók
600 g
lehetőleg sima heringfilé
(ha sehol nem kaptok, ugyanennyi savanyított hering)
400 g
kifliburgonya
100 g
savanyú uborka
A majonézhez
2 db
tojássárgája
2 tk
magos mustár
1 csipet
1 csipet
cukor
1 tk
fehérborecet
400 ml
olaj
2 ek
tejföl
A savanyított lila hagymához
500 ml
víz
2 csipet
1 ek
cukor
50 ml
fehérborecet
2 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
2 fej
lila hagyma

Elkészítés

Ha sikerül friss heringet vásárolni, akkor a savanyított lila hagymával együtt elkészíthetjük, a savanyítólé megduplázásával. Ehhez a vizet feltesszük forrni a sóval, cukorral, ecettel, fokhagymával és babérlevéllel. A hagymákat meghámozzuk és felcikkezzük, a halakat kis szeletekre vágjuk, és az egészre szűrőn keresztül ráöntjük a forró, savas marinálólevet, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni benne. 

A krumplit héjában megfőzzük, és amíg langyos, a héját lehúzzuk, majd felszeleteljük és szintén a marinálólébe tesszük.

A majonézhez a tojássárgájákat összekeverjük a mustárral, sóval, cukorral és ecettel, majd az olajat vékony sugárban hozzáadva, folyamatos keverés mellett készre keverjük a majonézt. Ezután hozzáadjuk a tejfölt is.

A marinádból kivesszük az összetevőket, hozzákeverjük a szeletekre vágott savanyú uborkát, és az egészet összeforgatjuk a majonézzel. 

Majonézes heringsaláta

Ezek is érdekelhetnek:

Majonézes krumplisaláta

Zöldséges-kapros tőkehalleves

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a savanyított halat, ez a saláta bizony nektek, és nem mellékesen abszolút a karácsonyi asztalra való!

Hozzávalók

5 - 6 adaghoz
600 g
lehetőleg sima heringfilé
(ha sehol nem kaptok, ugyanennyi savanyított hering)
400 g
kifliburgonya
100 g
savanyú uborka
A majonézhez
2 db
tojássárgája
2 tk
magos mustár
1 csipet
1 csipet
cukor
1 tk
fehérborecet
400 ml
olaj
2 ek
tejföl
A savanyított lila hagymához
500 ml
víz
2 csipet
1 ek
cukor
50 ml
fehérborecet
2 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
2 fej
lila hagyma

Ha sikerül friss heringet vásárolni, akkor a savanyított lila hagymával együtt elkészíthetjük, a savanyítólé megduplázásával. Ehhez a vizet feltesszük forrni a sóval, cukorral, ecettel, fokhagymával és babérlevéllel. A hagymákat meghámozzuk és felcikkezzük, a halakat kis szeletekre vágjuk, és az egészre szűrőn keresztül ráöntjük a forró, savas marinálólevet, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni benne. 

A krumplit héjában megfőzzük, és amíg langyos, a héját lehúzzuk, majd felszeleteljük és szintén a marinálólébe tesszük.

A majonézhez a tojássárgájákat összekeverjük a mustárral, sóval, cukorral és ecettel, majd az olajat vékony sugárban hozzáadva, folyamatos keverés mellett készre keverjük a majonézt. Ezután hozzáadjuk a tejfölt is.

A marinádból kivesszük az összetevőket, hozzákeverjük a szeletekre vágott savanyú uborkát, és az egészet összeforgatjuk a majonézzel. 

Majonézes heringsaláta

Ezek is érdekelhetnek:

Majonézes krumplisaláta

Zöldséges-kapros tőkehalleves

Ha tetszett a Majonézes heringsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept