Hirdetés
Green Kitchen

Zöldséges-kapros tőkehalleves

Hozzávalók

1 - 4
főre
+
600 g tőkehal filé
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
0.25 db zeller
3 - 4 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
kb. 1,8 l zöldségalaplé
4 db csiperkegomba
só, bors
1 marék borsó
150 ml tejszín
1 db citrom
2 csokor kapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldséges-kapros tőkehalleves

Hogy miért nem terjedt el nálunk jobban a kapros tőkehalleves, arra egyetlen válasz van. Mert még nem próbáltuk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 4
főre
+
600 g tőkehal filé
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
0.25 db zeller
3 - 4 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
kb. 1,8 l zöldségalaplé
4 db csiperkegomba
só, bors
1 marék borsó
150 ml tejszín
1 db citrom
2 csokor kapor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A halat nagyjából 5 centis darabokra vágjuk. A répát és a fehérrépát ferdén, mindig 90 fokot fordítva (mintha ki szeretnénk hegyezni) felvágjuk. A zellert is amorf darabokra vágjuk. 

Olajat hevítünk egy fazékban és beledobjuk az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát. Amikor kicsit összeesett a hagyma, rádobjuk a répát, fehérrépát és a zellert is, majd tovább pirítjuk kb. 1-1,5 percig. Nem baj, ha itt-ott kapnak egy kis színt. Ezután megszórjuk 1 evőkanál liszttel, átkeverjük, és felöntjük kb. 1,5-2 liter alaplével. 

Mikor a zöldségek ¾-ig megpuhultak, beletesszük a feldarabolt halat és a gombát, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön további 10 percig főzzük. Majd jöhet a borsó, beleöntjük a tejszínt, és belefacsarjuk a citrom levét. Tálalás előtt friss, aprított kaprot szórunk bele. 

Zöldséges-kapros tőkehalleves
Zöldséges-kapros tőkehalleves

Ha tetszett a zöldséges-kapros tőkehalleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások