Hozzávalók
- 600 g tőkehal filé
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 0.25 db zeller
- 3 - 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- kb. 1,8 l zöldségalaplé
- 4 db csiperkegomba
- só, bors
- 1 marék borsó
- 150 ml tejszín
- 1 db citrom
- 2 csokor kapor
Hozzávalók
- 600 g tőkehal filé
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 0.25 db zeller
- 3 - 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- kb. 1,8 l zöldségalaplé
- 4 db csiperkegomba
- só, bors
- 1 marék borsó
- 150 ml tejszín
- 1 db citrom
- 2 csokor kapor
A halat nagyjából 5 centis darabokra vágjuk. A répát és a fehérrépát ferdén, mindig 90 fokot fordítva (mintha ki szeretnénk hegyezni) felvágjuk. A zellert is amorf darabokra vágjuk.
Olajat hevítünk egy fazékban és beledobjuk az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát. Amikor kicsit összeesett a hagyma, rádobjuk a répát, fehérrépát és a zellert is, majd tovább pirítjuk kb. 1-1,5 percig. Nem baj, ha itt-ott kapnak egy kis színt. Ezután megszórjuk 1 evőkanál liszttel, átkeverjük, és felöntjük kb. 1,5-2 liter alaplével.
Mikor a zöldségek ¾-ig megpuhultak, beletesszük a feldarabolt halat és a gombát, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön további 10 percig főzzük. Majd jöhet a borsó, beleöntjük a tejszínt, és belefacsarjuk a citrom levét. Tálalás előtt friss, aprított kaprot szórunk bele.
Ha tetszett a zöldséges-kapros tőkehalleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!