A narancsos gesztenyekrémleves elkészítéséhez gesztenyemasszát egy lábasba tesszük a tejjel és a tejszínnel, belefacsarjuk a narancs levét, hozzáadjuk a rumot, és közepesen erős lángon elkezdjük főzni. Közben egy kézi habverővel kevergetjük, hogy a gesztenye felolvadjon. Amennyiben ez nem jön össze, segítségül hívjuk a botmixert. Amint felforrt, el is zárjuk a tűzhelyet.
A galuskához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Gyöngyöző vízbe szaggatjuk a habot, és oldalanként 2-2 perc alatt megfőzzük.
Tányérba szedjük a levest, rákanalazzuk a habot, és megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.

Elkészítés: 15 perc
Még több narancsos ünnepi fogás:
Narancsos-fahéjas csirkecomb vele sült zöldségekkel és vajas polentával
Narancsos tiramisu
Narancsos tojáslikőr