Hirdetés

Narancsos tojáslikőr

Hozzávalók

5
db 250 ml-es üveghez
+
Hozzávaló kipipálva
400 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
600 ml tej
Hozzávaló kipipálva
6 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
1 mk keményítő
Hozzávaló kipipálva
5 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
2 db narancs
Hozzávaló kipipálva
250 ml vodka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Narancsos tojáslikőr

A tojáslikőr igazi klasszikus, mégis sokan túl édesnek tartják. Erre szuper megoldás egy kis citrusosság hozzáadása, ez most éppen egy naranccsal turbózott változat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

5
db 250 ml-es üveghez
+
Hozzávaló kipipálva
400 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
600 ml tej
Hozzávaló kipipálva
6 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
1 mk keményítő
Hozzávaló kipipálva
5 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
2 db narancs
Hozzávaló kipipálva
250 ml vodka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A narancsos tojáslikőr elkészítéséhez egy lábasba öntjük a tejszínt és a tejet, ebből kb. 100 ml-t egy kisebb tálba szedünk át, a többit pedig lassan felforraljuk. A kevés tejszínes tejben elkeverjük a tojások sárgáját és a keményítőt.

A forró tejbe keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliarudak kikapart magjait és 1 csipet sót.

Miután a keverék felforrt, visszavesszük közepes lángra, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a sárgájás keveréket is. Továbbra is közepes lángon kevergetjük, megvárjuk, amíg felhabzik, és amikor kezd elülni a nagy habja, akkor értük el a tökéletes hőmérsékletet.

A narancsok héját egy hámozóval óvatosan lehúzzuk úgy, hogy a fehér részt ne szedjük le a gyümölcsről, majd a forró keverékbe dobjuk, és az egészet hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy lehűljön. Közben a narancsok levét kifacsarjuk, összekeverjük a vodkával, amit a hideg keverékbe öntünk, alaposan összerázzuk, és hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.

Ha ajándékba adod, akkor elég egy szalaggal átkötnöd, de ragaszthatsz rá címkét is egy kedves üzenettel.

narancsos-tojaslikor
Narancsos tojáslikőr
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc
  • Hűtés: min. 120 perc

Ha tetszett a narancsos tojáslikőr receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?