Partykaják

Túrós-tökmagosropogós

Túrós-tökmagos ropogós

Hozzávalók
A tésztához
250 g
túró
250 g
vaj vagy margarin
250 g
liszt
1 csipet
durvára tört bors
1 tk
A tetejére
1 db
tojás
1 csipet
füstölt paprika
30 g
pirított tökmag
150 g
sajt

Elkészítés

Ehhez a szupergyors ropogós recepthez először a túrót és a szoba-hőmérsékletű vajat alaposan összedolgozzuk. Majd a lisztet, a borsot és a sót hozzáadva összegyúrjuk. Ezután fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de az a legjobb, ha pihen egy éjszakát.

A keményre dermedt tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen kb. fél centi vékonyra nyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük a füstölt paprikával elkevert tojással, és erre szórjuk a pirított, majd kicsit összetört tökmagot, illetve ráreszeljük a sajtot.

Ha nem szeretnétek a csiga alakkal bajlódni, úgy is tökéletesen működni fog, de ha ezt a lekent, megszórt tésztát feltekerjük, és 1 cm vékonyra szeleteljük, ennek a tetejére is érdemes még tojást kenni és rászórni a sajtot, így erősebb sajtos íze lesz. Feltekerés nélkül 15-20 perc alatt, feltekerve 25-30 perc alatt sül készre 180 fokra előmelegített sütőben.

turos-tokmagos-ropogos
Túrós-tökmagos ropogós (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Szuperegyszerű recept, amit ha egyszer begyúrtok, akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben, akkor is tökéletesen fog működni, szóval perfekt vendégváró!

Hozzávalók

1 db normál méretű tepsihez (kb. 15-20 db ropogóshoz)
A tésztához
250 g
túró
250 g
vaj vagy margarin
250 g
liszt
1 csipet
durvára tört bors
1 tk
A tetejére
1 db
tojás
1 csipet
füstölt paprika
30 g
pirított tökmag
150 g
sajt

Ehhez a szupergyors ropogós recepthez először a túrót és a szoba-hőmérsékletű vajat alaposan összedolgozzuk. Majd a lisztet, a borsot és a sót hozzáadva összegyúrjuk. Ezután fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de az a legjobb, ha pihen egy éjszakát.

A keményre dermedt tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen kb. fél centi vékonyra nyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük a füstölt paprikával elkevert tojással, és erre szórjuk a pirított, majd kicsit összetört tökmagot, illetve ráreszeljük a sajtot.

Ha nem szeretnétek a csiga alakkal bajlódni, úgy is tökéletesen működni fog, de ha ezt a lekent, megszórt tésztát feltekerjük, és 1 cm vékonyra szeleteljük, ennek a tetejére is érdemes még tojást kenni és rászórni a sajtot, így erősebb sajtos íze lesz. Feltekerés nélkül 15-20 perc alatt, feltekerve 25-30 perc alatt sül készre 180 fokra előmelegített sütőben.

turos-tokmagos-ropogos
Túrós-tökmagos ropogós (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Túrós-tökmagos ropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept