Street Kitchen

Pontyfish&chipsremuládmártással

Ponty fish & chips remulád mártással

Hozzávalók
A sörtésztában sült pontyhoz
50 dkg
pontyfilé
3 ek
liszt
1 ek
keményítő
1 db
tojás
0.5 csomag
sütőpor
1.5 dl
sör
1 tk
A házi sültkrumplihoz
1 kg
kifliburgonya
olaj a sütéshez
A remulád mártáshoz
1 dl
tejföl
200 g
majonéz
2 ek
mustár
10 dkg
csemege uborka apró kockákra vágva
0.5 fej
vöröshagyma finomra reszelve
1 db
citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
1 tk
szárított tárkony
1 kis csokor
petrezselyem felaprítva
fehérbors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk
cukor

Elkészítés

A pnty fish & chips elkészítéséhez a halat beirdaljuk, majd felszeleteljük egy éles késsel megfelelő darabokra vágjuk. Ezeket besózzuk és így hagyjuk pihenni őket, amíg a többi dologgal elkészülünk.

A sörtészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, mintha palacsintatésztát készítenénk. Majd ebben megfürdetjük a haldarabokat és 175 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket.

ponty.jpg

A burgonyából egy uborkahámozó segítségével szeleteket vagdosunk és ezt 200 fok körüli olajban hirtelen ropogósra és aranybarnára sütjük, majd itatósra zuttyintjuk.

fish_and_chips.jpg

A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet.

www.streetkitchen.hu

Hogyan lesz a klasszikus street foodból ünnepi vacsi? Hát így! Sörtésztában sült pontyfilé finom remuládmártással és a legfinomabb házi sültkrumplival: ez a karácsonyi ponty fish&chips. ;)

Hozzávalók

4 főre
A sörtésztában sült pontyhoz
50 dkg
pontyfilé
3 ek
liszt
1 ek
keményítő
1 db
tojás
0.5 csomag
sütőpor
1.5 dl
sör
1 tk
A házi sültkrumplihoz
1 kg
kifliburgonya
olaj a sütéshez
A remulád mártáshoz
1 dl
tejföl
200 g
majonéz
2 ek
mustár
10 dkg
csemege uborka apró kockákra vágva
0.5 fej
vöröshagyma finomra reszelve
1 db
citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
1 tk
szárított tárkony
1 kis csokor
petrezselyem felaprítva
fehérbors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk
cukor

A pnty fish & chips elkészítéséhez a halat beirdaljuk, majd felszeleteljük egy éles késsel megfelelő darabokra vágjuk. Ezeket besózzuk és így hagyjuk pihenni őket, amíg a többi dologgal elkészülünk.

A sörtészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, mintha palacsintatésztát készítenénk. Majd ebben megfürdetjük a haldarabokat és 175 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket.

ponty.jpg

A burgonyából egy uborkahámozó segítségével szeleteket vagdosunk és ezt 200 fok körüli olajban hirtelen ropogósra és aranybarnára sütjük, majd itatósra zuttyintjuk.

fish_and_chips.jpg

A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet.

Ha tetszett a Ponty fish & chips remulád mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept