Ezt a kombinációt imádni fogják a kicsik! De ez az a gyerekmenü, amire a felnőttek közül is sokan boldogan rárepülnek majd. :)
Tavaszi zöldségleves fásgaluskával
Közepesen erős hőfokon 5 perc alatt megdinszteljük a zsíron a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd felöntjük kb. 150 ml vízzel és addig főzzük, amíg el nem párolog, és ismét sülni nem kezd a hagyma. Ezt még kétszer megismételjük.
Hozzáadjuk a megtisztított és kis darabokra felvágott sárga- és fehérrépát, a zellert és a karalábét, és közepesen erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Én ehhez a mennyiséghez kb. 2 liter vizet használtam, de ez a kívánt sűrűségtől függően minimálisan eltérhet. Amikor felforrt, sózzuk és beletesszük a petrezselymet.
A galuskához egy tálban összekeverjük a húst a vízbe áztatott, majd erősen kinyomkodott és finomra vágott zsemlével, a tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a finomra vágott petrezselymet, beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül a zsemlemorzsát is hozzáadjuk. Egy deszkáról beleszaggatjuk a galuskát a levesbe, beledobjuk a krumplit is, és közepes hőfokon kb. 25 percig főzzük, majd beletesszük a zöldborsót, és további 5 perc alatt készre főzzük.

Morzsás nudli baracklekvárral
A nudlihoz a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk és enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kicsit kigőzölögni, és egy krumplinyomó segítségével egy deszkára törjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a sót és a porcukrot, és az egészet összedolgozzuk. Kis kukacokat formázunk a tésztából, majd kb. 1 cm-es dasrabokra vágjuk és nudlivá sodorjuk őket. Bő, lobogó vízben kb. 2 perc alatt készre főzzük őket, majd leszűrjük.
A zsemlemorzsát egy serpenyőben, közepesen erős hőfokon kb. 4 perc alatt megpirítjuk (fontos, hogy forgassuk, nehogy megégjen), majd hozzáadjuk a cukrot, azzal is átkeverjük, végül a zsírral tesszük szaftossá. Ha elolvadt a zsír, beleforgatjuk a morzsás keverékbe a nudlikat.
Végül jöhet a tálalás: tányérba kanalazzuk a levest, utána pedig a nudlit, amit baracklekvárral tálalunk.

- Elkészítési idő: 70 perc