Hozzávalók
A tésztához
- 300 g szarvacska tészta
- só
A húshoz
- 30 ml étolaj
- 600 g csirkemell
- só, bors
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 gerezd fokhagyma
A besamel mártáshoz
- 100 g vaj
- 100 g finomliszt
- 1 l tej
- só
Az összeállításhoz
- 200 g trappista sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g szarvacska tészta
- só
A húshoz
- 30 ml étolaj
- 600 g csirkemell
- só, bors
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 gerezd fokhagyma
A besamel mártáshoz
- 100 g vaj
- 100 g finomliszt
- 1 l tej
- só
Az összeállításhoz
- 200 g trappista sajt
A kukoricás csirke elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben al dentére, vagyis fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.
Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben, és rárakjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a zúzott fokhagymát.
A besamel mártáshoz vajat olvasztunk egy gyorsforralóban vagy egy lábasban, rászórjuk a lisztet, és közepesen erős hőfokon kb. fél percig pirítjuk. Közben fokozatosan felöntjük a tejjel. Egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, és sóval ízesítjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a húsos raguval és a besamel mártással, majd egy süthető formába öntjük az ételt, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett a csőben sült kukoricás csirke receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!