A gluténmentes csirkenuggetshez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük egy késes aprítógépbe a sajtkrémmel, a fokhagymaporral, a zabliszttel, a sóval, borssal és a tojássárgájával együtt, és krémesre zúzzuk. Közben az olajat elkezdjük felmelegíteni egy serpenyőben.
Enyhén olajos kézzel kis falatkákat formázunk a húsos masszából, és először a zablisztbe, majd az enyhén felvert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk, majd 170 fokos olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük őket.
Az édeskrumplit hasábokra vágjuk és a forró, 180 fokos olajban 4-5 perc alatt megsütjük, majd azt is konyhai papírtörlőre szedjük. Tálaláskor ketchupot kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 45 perc
