Street Kitchen

Gluténmentescsirkenuggets

Gluténmentes csirkenuggets

Hozzávalók
A nuggetshez
500 g
csirkemell
40 g
sajtkrém
1 mk
fokhagymapor
20 g
zabliszt
só, bors
1 db
tojássárgája
A sütéshez
60 g
zabliszt
3 db
tojás
80 g
zabkorpa
bő olaj
Az édesburgonyához
500 g
édesburgonya
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A gluténmentes csirkenuggetshez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük egy késes aprítógépbe a sajtkrémmel, a fokhagymaporral, a zabliszttel, a sóval, borssal és a tojássárgájával együtt, és krémesre zúzzuk. Közben az olajat elkezdjük felmelegíteni egy serpenyőben. 

Enyhén olajos kézzel kis falatkákat formázunk a húsos masszából, és először a zablisztbe, majd az enyhén felvert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk, majd 170 fokos olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük őket.

Az édeskrumplit hasábokra vágjuk és a forró, 180 fokos olajban 4-5 perc alatt megsütjük, majd azt is konyhai papírtörlőre szedjük. Tálaláskor ketchupot kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 45 perc

glutenmentes-csirkenuggets
Gluténmentes csirkenuggets (Fotó: Street Kitchen)

Még több husi a gyereknek:

Zöldséges-húsos lepényke

Házi zöldséges virsli

Szaftos húsgolyó zöldséges szószban

www.streetkitchen.hu

Kicsit rántott hús, de mégse az – gyerekszemmel annál sokkal több. Ráadásul ebben a verzióban még gluténmentes is. De természetesen a hagyományos módon is elkészíthető!

Hozzávalók

4 főre
A nuggetshez
500 g
csirkemell
40 g
sajtkrém
1 mk
fokhagymapor
20 g
zabliszt
só, bors
1 db
tojássárgája
A sütéshez
60 g
zabliszt
3 db
tojás
80 g
zabkorpa
bő olaj
Az édesburgonyához
500 g
édesburgonya
bő olaj a sütéshez

A gluténmentes csirkenuggetshez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük egy késes aprítógépbe a sajtkrémmel, a fokhagymaporral, a zabliszttel, a sóval, borssal és a tojássárgájával együtt, és krémesre zúzzuk. Közben az olajat elkezdjük felmelegíteni egy serpenyőben. 

Enyhén olajos kézzel kis falatkákat formázunk a húsos masszából, és először a zablisztbe, majd az enyhén felvert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk, majd 170 fokos olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük őket.

Az édeskrumplit hasábokra vágjuk és a forró, 180 fokos olajban 4-5 perc alatt megsütjük, majd azt is konyhai papírtörlőre szedjük. Tálaláskor ketchupot kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 45 perc

glutenmentes-csirkenuggets
Gluténmentes csirkenuggets (Fotó: Street Kitchen)

Még több husi a gyereknek:

Zöldséges-húsos lepényke

Házi zöldséges virsli

Szaftos húsgolyó zöldséges szószban

Ha tetszett a Gluténmentes csirkenuggets receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept