Hozzávalók
- 50 g brokkolivirág
- 250 g csirkemellfilé
- 1 db tojás
- 4 ek franciasaláta-mix
- ½ tk só
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek víz
Hozzávalók
- 50 g brokkolivirág
- 250 g csirkemellfilé
- 1 db tojás
- 4 ek franciasaláta-mix
- ½ tk só
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek víz
Első lépésben a brokkolit szirmokra bontjuk és forrásban lévő vízben 5 perc alatt puhára főzzük. A csirkemellfilét felkockázzuk, majd a kutterbe helyezzük és hozzáadjuk a tojást, a főtt brokkolit és a franciasaláta-mixet. Fűszerezzük a mixet sóval, szójaszósszal és hozzáadjuk a keményítőt, majd lezárjuk és összeaprítjuk.
Serpenyőben közepes lángon olajat melegítünk, majd kesztyűs kézzel, kicsit beolajozva kis golyókat formázunk a masszából, amiket egyenként a serpenyőbe helyezünk, és összelapítjuk őket 2 cm vékony lepényekké. Amikor megpirult kicsit az egyik oldala, megfordítjuk és 2 evőkanál vizet öntünk a serpenyőbe, majd lefedjük két percre, hogy a keletkező vízgőzben átsüljön a lepény közepe is.
Amikor letelt az idő, levesszük a fedelet, hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz, és készen is vagyunk. Önmagában is fogyasztható, de a nagyobb gyerekeknek akár hamburgerpogácsaként is adhatjuk!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a zöldséges-húsos lepényke receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!