Street Kitchen

Halrudacskáshotdogsajtszósszal

Halrudacskás hot dog sajtszósszal

Hozzávalók
Az összeállításhoz
bő étolaj
250 g
finomliszt + a formázáshoz
1 db
tojás
1 tk
kristálycukor
60 ml
tej
90 ml
víz
1 tk
instant élesztő
1 tk
2 ek
olívaolaj
A sajtmártáshoz
10 g
finomliszt
250 ml
tej
200 g
vörös cheddar sajt
12 db
halrudacska
150 g
konzerv kukorica
2 ek
pirított hagyma
A salátához
150 g
friss kevert saláta
2 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
(150 g/db)
20 g
vaj
20 g
vaj

Elkészítés

A halrudacskás hot dog kiflijéhez a lisztet egy dagasztótálba tesszük és hozzáadjuk a vajat. A tojást egy tálba ütjük, felverjük és a felét a liszthez öntjük, a másik felét pedig félrerakjuk, azzal fogjuk lekenni később a kifliket. Belerakjuk a tálba a cukrot, a tejet, a vizet és az élesztőt, és az egészet egy robotgép segítségével 5 percig dagasztjuk. Miután letelt az idő, hozzáadjuk a sót és további 2 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, lefóliázzuk és kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. 

Amikor letelt az idő, 6 egyenlő részre szedjük a tésztát és kb. 15 x 10 cm-es téglalapokká nyújtjuk őket. A hosszabbik felüktől indulva szorosan feltekerjük őket, majd egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, lefóliázzuk és 45 percre félretesszük. Amikor letelt az idő, lekenjük a kifliket a megmaradt tojással és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. 

A sajtmártáshoz a vajat felolvasztjuk egy gyorsforralóban, hozzáadjuk a lisztet, fél perc pirítás után felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot és forrástól számítva 1 percig főzzük. Közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen. Sózzuk és tálalásig félretesszük. 

A halrudacskákat bő, 170 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük. Jöhet a hot dogok összeállítása: a kifliket középen bevágjuk, belenyomjuk vagy belekanalazzuk a sajtszószt, belehelyezzük a halrudacskákat, ismét jöhet egy adag sajtszósz, majd megszórjuk a lecsepegtetett kukoricával és a pirított hagymával. Friss salátával tálaljuk, amit cikkekre vágott paradicsommal és felcsíkozott paprikával turbózunk fel.

halrudacskas-hot-dog-sajtszosszal
Halrudacskás hot dog sajtszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pihentetés: 1 óra 45 perc

További receptek gyerekeknek, a halrudacskás hot dog mellé:

Mézes, erdei gyümölcsös túrókrém

Almás-zöldborsós tésztasaláta csirkemellel

Rántott dobverő rizibizivel

www.streetkitchen.hu

Ha meghallja az ember azt a szót, hogy hot dog, szerintem azonnal a virslis változat ugrik be mindenkinek. Pedig ahogy mindennek, a hot dognak is rengeteg változata létezik. Ez most egy halrudacskás verzió, amit nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fognak.

Hozzávalók

6 darabhoz
Az összeállításhoz
bő étolaj
250 g
finomliszt + a formázáshoz
1 db
tojás
1 tk
kristálycukor
60 ml
tej
90 ml
víz
1 tk
instant élesztő
1 tk
2 ek
olívaolaj
A sajtmártáshoz
10 g
finomliszt
250 ml
tej
200 g
vörös cheddar sajt
12 db
halrudacska
150 g
konzerv kukorica
2 ek
pirított hagyma
A salátához
150 g
friss kevert saláta
2 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
(150 g/db)
20 g
vaj
20 g
vaj

A halrudacskás hot dog kiflijéhez a lisztet egy dagasztótálba tesszük és hozzáadjuk a vajat. A tojást egy tálba ütjük, felverjük és a felét a liszthez öntjük, a másik felét pedig félrerakjuk, azzal fogjuk lekenni később a kifliket. Belerakjuk a tálba a cukrot, a tejet, a vizet és az élesztőt, és az egészet egy robotgép segítségével 5 percig dagasztjuk. Miután letelt az idő, hozzáadjuk a sót és további 2 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, lefóliázzuk és kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. 

Amikor letelt az idő, 6 egyenlő részre szedjük a tésztát és kb. 15 x 10 cm-es téglalapokká nyújtjuk őket. A hosszabbik felüktől indulva szorosan feltekerjük őket, majd egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, lefóliázzuk és 45 percre félretesszük. Amikor letelt az idő, lekenjük a kifliket a megmaradt tojással és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. 

A sajtmártáshoz a vajat felolvasztjuk egy gyorsforralóban, hozzáadjuk a lisztet, fél perc pirítás után felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot és forrástól számítva 1 percig főzzük. Közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen. Sózzuk és tálalásig félretesszük. 

A halrudacskákat bő, 170 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük. Jöhet a hot dogok összeállítása: a kifliket középen bevágjuk, belenyomjuk vagy belekanalazzuk a sajtszószt, belehelyezzük a halrudacskákat, ismét jöhet egy adag sajtszósz, majd megszórjuk a lecsepegtetett kukoricával és a pirított hagymával. Friss salátával tálaljuk, amit cikkekre vágott paradicsommal és felcsíkozott paprikával turbózunk fel.

halrudacskas-hot-dog-sajtszosszal
Halrudacskás hot dog sajtszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pihentetés: 1 óra 45 perc

További receptek gyerekeknek, a halrudacskás hot dog mellé:

Mézes, erdei gyümölcsös túrókrém

Almás-zöldborsós tésztasaláta csirkemellel

Rántott dobverő rizibizivel

Ha tetszett a Halrudacskás hot dog sajtszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept