Kids

Ropogóscsirkerudacska

Ropogós csirkerudacska

Hozzávalók
A paprikáshoz
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
1 db
piros kaliforniai vagy kápia paprika
(kb. 160 g)
1 db
paradicsom
(kb. 130 g)
2 ek
olaj
2 tk
pirospaprika
300 ml
alaplé vagy víz
500 g
csirkemellfilé
A töltelékhez
300 g
maradék csirkehús + 1-2 ek szaft a paprikásból
250 g
natúr krémsajt
200 g
reszelt cheddar sajt
kb. 200 g konzerv vörös bab
kb. 200 g konzerv csemegekukorica
Az összeállításhoz
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 - 2 ek
olvasztott vaj
A tálaláshoz
6 ek
görög joghurt
zöldfűszer ízlés szerint
(pl. petrezselyem, snidling)

Elkészítés

Először elkészítjük a csirkepaprikást, ha van otthon, ez a lépés kihagyható. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk. Egy magas falú, felhevített serpenyőben a hagymát megpirítjuk  az olajon kb. 1 perc alatt. Megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Felöntjük alaplével vagy vízzel, annyival, hogy ellepje. Amikor már forr, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a húst, és megsózzuk. Kb. 20 percig közepes lángon, lefedve főzzük. 

Amikor már puhák a zöldségek, és a hús átfőtt, akkor a húst kiszedjük egy tányérra. A zöldséges szaftot egyneművé pürésítjük, majd visszatesszük bele a főtt csirkemellet. Beállítjuk az ízeket, ha kell, még sózzuk, és lehűtjük.

A kihűlt paprikás csirkéből kivesszük a húst és 1-2 evőkanál szaftot. Apróra vágjuk, amennyire csak tudjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük. Összekeverjük a sajtkrémmel, a reszelt sajttal, a babbal és a csemegekukoricával, jól elkeverjük, így egy kenhető masszát kapunk.

A leveles tésztát előkészítjük: kiterítjük, és megkenjük olvasztott vajjal. Téglalapokat vágunk belőle, ezek közepére 1-1 evőkanál húsos masszát helyezünk. Eloszlatjuk rajta ügyelve arra, hogy a szélére ne kerüljön, majd összecsippentjük a szélét, és alaposan összenyomjuk.

Amikor a batyuk készen vannak, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Tálaláskor görög joghurtból mártogatóst kínálunk mellé bármilyen zöldfűszerrel ízesítve.

ropogos-csirkerudacska
Ropogós csirkerudacska
  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc 
  • Összesen: 60 perc

Van az úgy, mikor van otthon némi maradék: csirkepaprikás, tokány... Ekkor szuper ez a recept, hiszen a megmaradt ételek (amelyek eddig megfelelően voltak hűtve, tárolva) húsaiból könnyedén elkészíthető. 

FONTOS: Ha maradék húsos ételből készíted, a fogás elkészülte után frissen, még aznap fogyasszátok el! Figyelj, hogy ne édes leveles tésztával készítsd!

Ajánlott életkor:

darabos ételt már gond nélkül fogyasztó, 2 évesnél idősebb gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ezek a sós falatkák is érdekelhetnek:

Szaftos húsgolyó zöldséges szószban

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

Sütőtökös focaccia

www.streetkitchen.hu

Maradékmentő, ropogós finomság, extrakönnyű, mégis tápláló falatok a kicsiknek is!

Hozzávalók

4 főre
A paprikáshoz
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
1 db
piros kaliforniai vagy kápia paprika
(kb. 160 g)
1 db
paradicsom
(kb. 130 g)
2 ek
olaj
2 tk
pirospaprika
300 ml
alaplé vagy víz
500 g
csirkemellfilé
A töltelékhez
300 g
maradék csirkehús + 1-2 ek szaft a paprikásból
250 g
natúr krémsajt
200 g
reszelt cheddar sajt
kb. 200 g konzerv vörös bab
kb. 200 g konzerv csemegekukorica
Az összeállításhoz
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 - 2 ek
olvasztott vaj
A tálaláshoz
6 ek
görög joghurt
zöldfűszer ízlés szerint
(pl. petrezselyem, snidling)

Először elkészítjük a csirkepaprikást, ha van otthon, ez a lépés kihagyható. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk. Egy magas falú, felhevített serpenyőben a hagymát megpirítjuk  az olajon kb. 1 perc alatt. Megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Felöntjük alaplével vagy vízzel, annyival, hogy ellepje. Amikor már forr, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a húst, és megsózzuk. Kb. 20 percig közepes lángon, lefedve főzzük. 

Amikor már puhák a zöldségek, és a hús átfőtt, akkor a húst kiszedjük egy tányérra. A zöldséges szaftot egyneművé pürésítjük, majd visszatesszük bele a főtt csirkemellet. Beállítjuk az ízeket, ha kell, még sózzuk, és lehűtjük.

A kihűlt paprikás csirkéből kivesszük a húst és 1-2 evőkanál szaftot. Apróra vágjuk, amennyire csak tudjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük. Összekeverjük a sajtkrémmel, a reszelt sajttal, a babbal és a csemegekukoricával, jól elkeverjük, így egy kenhető masszát kapunk.

A leveles tésztát előkészítjük: kiterítjük, és megkenjük olvasztott vajjal. Téglalapokat vágunk belőle, ezek közepére 1-1 evőkanál húsos masszát helyezünk. Eloszlatjuk rajta ügyelve arra, hogy a szélére ne kerüljön, majd összecsippentjük a szélét, és alaposan összenyomjuk.

Amikor a batyuk készen vannak, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Tálaláskor görög joghurtból mártogatóst kínálunk mellé bármilyen zöldfűszerrel ízesítve.

ropogos-csirkerudacska
Ropogós csirkerudacska
  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc 
  • Összesen: 60 perc

Van az úgy, mikor van otthon némi maradék: csirkepaprikás, tokány... Ekkor szuper ez a recept, hiszen a megmaradt ételek (amelyek eddig megfelelően voltak hűtve, tárolva) húsaiból könnyedén elkészíthető. 

FONTOS: Ha maradék húsos ételből készíted, a fogás elkészülte után frissen, még aznap fogyasszátok el! Figyelj, hogy ne édes leveles tésztával készítsd!

Ajánlott életkor:

darabos ételt már gond nélkül fogyasztó, 2 évesnél idősebb gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ezek a sós falatkák is érdekelhetnek:

Szaftos húsgolyó zöldséges szószban

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

Sütőtökös focaccia

Ha tetszett a Ropogós csirkerudacska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept