Tízórai és uzsonna

Gyümölcsöszseléscukorka3-féleízben

Gyümölcsös zselés cukorka 3-féle ízben

Hozzávalók
300 g
tisztított narancs
300 g
tisztított eper
300 g
körte
45 g
nádcukor
360 ml
víz
105 g
kukoricakeményítő
200 g
kókuszreszelék

Elkészítés

A gyümölcsös zselés cukorka első lépéseként a gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk és egyesével leturmixoljuk őket egy késes aprítóban, 15 g nádcukorral és 120 ml vízzel. Tálakba szűrjük a gyümölcsleveket, és mindegyikhez hozzákeverünk 35 g kukoricakeményítőt. 

Egy fazékba öntjük a narancsos-keményítős levet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett massza állagúra főzzük. Ezt a folyamatot megismételjük a másik kettő gyümölcslével is. 

Három téglalap alakú forma alját kibéleljük sütőpapírral. A gyümölcsös masszákat külön-külön beleöntjük a formákba, kicsit lesimítjuk egy spatula segítségével, lefedjük frissen tartó fóliával és 2 órán keresztül hűtőben dermesztjük. 

Amikor letelt az idő, kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Szép kockákra vágjuk és megforgatjuk kókuszreszelékben, hogy ne ragadjon. Opcionálisan lehet több cukrot is használni, vagy a kókuszreszelék helyett kristálycukorba forgatni, de a gyerekeknek inkább az eredeti receptet ajánlanám.

gyumolcsos-zseles-cukorka
Gyümölcsös zselés cukorka 3-féle ízben (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több recept gyerekeknek:

Kókuszos madártej

Hópehely golyó

Dínókeksz

www.streetkitchen.hu

„Ne egyél cukrot, mert elromlik a fogad!” – mondja sok szülő a gyermekének. De mi lenne, ha a tiltás helyett ajánlanék egy házilag összedobható, igazi gyümölcsből készült cukorkát, ami arany középútként szolgálhat arra az esetre, ha a picike mégis édesszájú lenne. :) Persze egy alapos fogmosás így is szükséges lefekvés előtt!

Hozzávalók

150 cukorkához
300 g
tisztított narancs
300 g
tisztított eper
300 g
körte
45 g
nádcukor
360 ml
víz
105 g
kukoricakeményítő
200 g
kókuszreszelék

A gyümölcsös zselés cukorka első lépéseként a gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk és egyesével leturmixoljuk őket egy késes aprítóban, 15 g nádcukorral és 120 ml vízzel. Tálakba szűrjük a gyümölcsleveket, és mindegyikhez hozzákeverünk 35 g kukoricakeményítőt. 

Egy fazékba öntjük a narancsos-keményítős levet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett massza állagúra főzzük. Ezt a folyamatot megismételjük a másik kettő gyümölcslével is. 

Három téglalap alakú forma alját kibéleljük sütőpapírral. A gyümölcsös masszákat külön-külön beleöntjük a formákba, kicsit lesimítjuk egy spatula segítségével, lefedjük frissen tartó fóliával és 2 órán keresztül hűtőben dermesztjük. 

Amikor letelt az idő, kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Szép kockákra vágjuk és megforgatjuk kókuszreszelékben, hogy ne ragadjon. Opcionálisan lehet több cukrot is használni, vagy a kókuszreszelék helyett kristálycukorba forgatni, de a gyerekeknek inkább az eredeti receptet ajánlanám.

gyumolcsos-zseles-cukorka
Gyümölcsös zselés cukorka 3-féle ízben (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több recept gyerekeknek:

Kókuszos madártej

Hópehely golyó

Dínókeksz

Ha tetszett a gyümölcsös zselés cukorka 3-féle ízben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése