Hozzávalók
- 1 l kókuszkrém
- 6 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 150 g cukor
- 2 ek kókuszreszelék
- ½ db narancs héja
- 2 ek pirított kókuszchips
Hozzávalók
- 1 l kókuszkrém
- 6 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 150 g cukor
- 2 ek kókuszreszelék
- ½ db narancs héja
- 2 ek pirított kókuszchips
A kókuszos madártej elkészítéséhez a kókuszkrémet felforraljuk (ha túl sűrű, adhatunk hozzá pluszban egy kevés vizet), a tojásokat kettéválasztjuk. A kókuszkrémhez adjuk a vaníliaaromát, a tojásfehérjét pedig egy csipet sóval félig felverjük, majd a cukorból 2 evőkanálnyit hozzáadunk, és kemény habbá verjük, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Egy kanál segítségével a kókuszkrémes alapba szaggatjuk a tojáshabot, és lefedve, 2 perc alatt gyöngyözve megfőzzük. A kész galuskákat egy tányérra szedjük.
A tojássárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, majd egy keveset hozzákeverünk a forró léből, vagyis hőkiegyenlítést végzünk, hogy a tojás ne főjön meg. Amikor eggyé vált a keverék, hozzáöntjük a forró alaphoz, és folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg a krém besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Belereszeljük a narancs héját, a madártejet kis tálkákba szedjük, rátesszük a habgaluskát, és megszórjuk pirított kókuszchipsszel, illetve reszelt narancshéjjal.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 120 perc
- Összesen: 135 perc
Ha tetszett a kókuszos madártej receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!