Hozzávalók
- 200 g ricotta
- 40 g kókuszreszelék
- 50 g kókuszreszelék a beleforgatáshoz
- 1 - 2 ek juharszirup
- 35 g friss vagy fagyasztott málna
- 20 g őrölt mandula
- ½ db citrom reszelt héja (kezeletlen héjú)
Hozzávalók
- 200 g ricotta
- 40 g kókuszreszelék
- 50 g kókuszreszelék a beleforgatáshoz
- 1 - 2 ek juharszirup
- 35 g friss vagy fagyasztott málna
- 20 g őrölt mandula
- ½ db citrom reszelt héja (kezeletlen héjú)
A hópehely golyó elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat egy tálban, ha fagyasztott málnával dolgozunk, azt előtte kiolvasztjuk. A kész masszából golyókat formázunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk őket.
A kész golyókat legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, az sem baj, ha egy egész éjszakát pihennek. Ha másnapra szánjuk, érdemes a málna mennyiségét emelni, mert kicsit meg fog szikkadni.
TIPP: Ricotta helyett krémesebb túróval és bármilyen friss gyümölccsel (ribizli, szeder, eper, stb.) működik a recept.
Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó, 1 év feletti gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!
Figyelem!
A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.
Elkészítési idő: 25 perc
Pihentetés: 60 perc
Összesen: 85 perc
Ha tetszett a hópehely golyó receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!