Street Kitchen

Diósrizottósült,mézeskacsamellkockákkal

Diós rizottó sült, mézes kacsamellkockákkal

Hozzávalók
50 g
vaj
20 g
vaj
1 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
150 g
rizottórizs
50 ml
száraz fehérbor
800 ml
csirkealaplé
100 g
dió
1 ág
rozmaring
só, bors
50 g
reszelt parmezán
A kacsamellhez
1 db
kacsamell
(kb. 300 g)
1 tk
étolaj
só, bors
1 ág
kakukkfű
1 ek
méz
0.5 db
narancs leve
1 db
thai chili

Elkészítés

A diós rizottó kacsamellel első lépéseként a rizottóhoz egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon elkezdjük pirítani az olívaolajon a finomra vágott hagymát, és fél perc után rádobjuk a rizst is. Amikor a rizs átforrósodott, felöntjük a fehérborral, és majdnem teljesen visszaredukáljuk. 

Amikor a bor elpárolgott, kb. 100 ml-enként adagoljuk a rizottóhoz az alaplevet úgy, hogy mindig megvárjuk, míg az előző felöntést magába szívta a rizs. Közben folyamatosan kevergetjük. 

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, és a második felöntés után a rizottóhoz adjuk az összevágott rozmaringgal együtt.

Folyamatosan felöntögetve al dentére pároljuk a rizst, közben sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk, mert az alaplé is sós lehet, és a végén még parmezánnal is fogjuk ízesíteni.

Mikor a rizs elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, elkeverjük és elzárjuk a tűzhelyet.

A kacsamellet megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét és 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és elkezdjük megpirítani a kockákat, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított kakukkfüvet, és mikor majdnem elkészült, hozzáöntjük a mézet. Ráfacsarjuk a narancs levét és hozzáadjuk az aprított chilit is. Nagyobb lángra kapcsolunk, és folyamatosan mozgatva a serpenyőt rákaramellizáljuk a mézet a kacsamellkockákra. Ha ez megvan, a húst kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt szaftot pedig összeforraljuk a vajjal. 

A rizottót tányérba szedjük, a tetejére pakoljuk a kacsamellkockákat és csorgatunk rá a vajas mártásból.

dios-rizotto-sult-mezes-kacsamellkockakkal
Diós rizottó sült, mézes kacsamellkockákkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több recept kacsából:

Tökéletes rozé kacsamell párolt vörös káposztával és sült burgonyával

Sült kacsacomb narancsmártással

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

www.streetkitchen.hu

A Konyhafőnök VIP harmadik helyezettje, Ripli Zsuzsi ellátogatott az SK Bázisra, ahol egy olyan ételt készített, ami karácsonyra is tökéletes.

Hozzávalók

2 főre
50 g
vaj
20 g
vaj
1 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
150 g
rizottórizs
50 ml
száraz fehérbor
800 ml
csirkealaplé
100 g
dió
1 ág
rozmaring
só, bors
50 g
reszelt parmezán
A kacsamellhez
1 db
kacsamell
(kb. 300 g)
1 tk
étolaj
só, bors
1 ág
kakukkfű
1 ek
méz
0.5 db
narancs leve
1 db
thai chili

A diós rizottó kacsamellel első lépéseként a rizottóhoz egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon elkezdjük pirítani az olívaolajon a finomra vágott hagymát, és fél perc után rádobjuk a rizst is. Amikor a rizs átforrósodott, felöntjük a fehérborral, és majdnem teljesen visszaredukáljuk. 

Amikor a bor elpárolgott, kb. 100 ml-enként adagoljuk a rizottóhoz az alaplevet úgy, hogy mindig megvárjuk, míg az előző felöntést magába szívta a rizs. Közben folyamatosan kevergetjük. 

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, és a második felöntés után a rizottóhoz adjuk az összevágott rozmaringgal együtt.

Folyamatosan felöntögetve al dentére pároljuk a rizst, közben sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk, mert az alaplé is sós lehet, és a végén még parmezánnal is fogjuk ízesíteni.

Mikor a rizs elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, elkeverjük és elzárjuk a tűzhelyet.

A kacsamellet megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét és 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és elkezdjük megpirítani a kockákat, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított kakukkfüvet, és mikor majdnem elkészült, hozzáöntjük a mézet. Ráfacsarjuk a narancs levét és hozzáadjuk az aprított chilit is. Nagyobb lángra kapcsolunk, és folyamatosan mozgatva a serpenyőt rákaramellizáljuk a mézet a kacsamellkockákra. Ha ez megvan, a húst kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt szaftot pedig összeforraljuk a vajjal. 

A rizottót tányérba szedjük, a tetejére pakoljuk a kacsamellkockákat és csorgatunk rá a vajas mártásból.

dios-rizotto-sult-mezes-kacsamellkockakkal
Diós rizottó sült, mézes kacsamellkockákkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több recept kacsából:

Tökéletes rozé kacsamell párolt vörös káposztával és sült burgonyával

Sült kacsacomb narancsmártással

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

Ha tetszett a Diós rizottó sült, mézes kacsamellkockákkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept