A cukkinis galuska elkészítéséhez az első lépés, hogy a cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük és lesózzuk. Hagyjuk 10 percet állni, majd alaposan kinyomkodjuk. Nekem kinyomkodás után 250 g cukkinim maradt.
Bő vizet melegítünk a tűzhelyen, és amikor forr, megsózzuk. A cukkinit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a vizet, majd az egészet összedolgozzuk. Olyan állagot kell kapnunk, amit ha szétválasztunk egy fakanállal (mint Mózes a Vörös-tengert 😀), akkor a kettéválasztott tészta szép lassan, de fokozatosan ismét egymásba folyik.
Egy nokedliszaggató segítségével a tésztát a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. 2 perc főzés után leszűrjük és tetszőleges étel mellé köretként kínáljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc