A nokedlihez először is, egy fazékban feltesszük melegedni a főzővizet kevés sóval. A lisztet, a tojást, a vizet és a sót egy tálba tesszük, és egy fakanál segítségével összedolgozzuk. Fontos, hogy ne keverjük be a tésztát, amíg a víz nem forrt fel, mert nyúlóssá válik és sokkal tovább tart majd kiszaggatni.
Amikor forr a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a keveréket és 2-3 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és akár egy jó pörkölt mellé tálaljuk, de tojást ráütve, kissé lesütve szuper tojásos nokedlit készíthetünk belőle.

- Elkészítési idő: 10 perc
Ha már megtanultál nokedlit szaggatni és a rizskészítésben is profi vagy, akkor jöhetnek a kicsit bonyolultabb, de ugyanúgy eszméletlenül frankó köretek. Például ezerféle módon lehet variálni a különböző salátákat, a burgonyát, de még a bulgurt is. Adunk pár tippet, hogy sose legyen unalmas az ebéd:
Klasszik petrezselymes burgonya