Hozzávalók
A krumplipüréhez
- 450 g krumpli
- 1 tk só
- 5 ek vaj
- 1 ek kukoricakeményítő
A kroketthez
- 250 g cheddar sajt
- 90 g liszt
- 2 db tojás
- só, bors
- 100 g panko morzsa
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 ek olaj
Hozzávalók
A krumplipüréhez
- 450 g krumpli
- 1 tk só
- 5 ek vaj
- 1 ek kukoricakeményítő
A kroketthez
- 250 g cheddar sajt
- 90 g liszt
- 2 db tojás
- só, bors
- 100 g panko morzsa
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 ek olaj
A sajtos krumplikrokett air fryerben recepthez először elkészítjük a krumplipürét. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd lobogó, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, egy krumplinyomó segítségével a vajjal együtt pépesítjük, majd belekeverjük a kukoricakeményítőt is, és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a burgonyapürénk, előkészítjük a többi hozzávalót. A cheddart 1×1 cm-es kis kockákra vágjuk, a lisztet kiszórjuk egy tálba, a tojásokat felverjük és sóval, borssal fűszerezzük, a panko morzsát pedig összekeverjük a fokhagymaporral, a füstölt paprikával, valamint az olajjal.
A krokett összeállításához kb. 1 evőkanálnyi krumplipürét szétlapítunk a tenyerünkben, a közepére helyezzük a sajtot, majd megpróbáljuk minél jobban bevonni a pürével. Ezután a hengerré formázott krokettet kimártjuk a lisztben, a tojásban, legvégül pedig a panko morzsában. 200 fokon 10-12 perc alatt készülnek el az air fryerben.
Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 12 perc
Ha tetszett a sajtos krumplikrokett receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fincsi krokett: