Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Török rizs

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
800 ml víz
só, bors
1 ek pirospaprika
2 tk őrölt kömény
400 g bulgur
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Török rizs

A török rizs valójában egy fűszeres bulgur, ami nagyon klassz köret lehet, ha pl. gyrost csinálsz otthon, de egy szaftosabb hússal is jól működik. Sokkal izgibb, mint egy főtt rizs, és alig pár perccel több az elkészítési ideje. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
800 ml víz
só, bors
1 ek pirospaprika
2 tk őrölt kömény
400 g bulgur
Bevásárlólistához adom

A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a felaprított paprikát, paradicsomot. Felöntjük a kimért vízből (kb. fél decivel), sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. Alacsony lángon 5-10 percig főzzük, majd felöntjük a maradék vízzel, és ha az felforrt, beleöntjük a bulgurt. Alacsony lángon 10-15 percig főzzük, gyakran megkeverve. Ezután elzárjuk, lefedjük, és még 5 percig állni hagyjuk. 

Nagyon jól passzol hozzá egy kis sózott-borsozott natúr joghurt. 

Ha tetszett a török rizs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások