Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 800 ml víz
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 400 g bulgur
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 800 ml víz
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 400 g bulgur
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a felaprított paprikát, paradicsomot. Felöntjük a kimért vízből (kb. fél decivel), sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. Alacsony lángon 5-10 percig főzzük, majd felöntjük a maradék vízzel, és ha az felforrt, beleöntjük a bulgurt. Alacsony lángon 10-15 percig főzzük, gyakran megkeverve. Ezután elzárjuk, lefedjük, és még 5 percig állni hagyjuk.
Nagyon jól passzol hozzá egy kis sózott-borsozott natúr joghurt.
Ha tetszett a török rizs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!