A klasszikus finomfőzelék hozzávalói közül a répát és karalábét meghámozzuk, majd felkockázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A vajon párolni kezdjük a répát és a petrezselyem vágott szárát. A répából kioldódó karotin majd szép színt fog adni a főzeléknek. Pár perc múlva mehet rá a karalábé.
A karfiolra annyi vizet öntünk, hogy egy kicsit ellepje, sózzuk, hagyjuk felforrni, és félrehúzzuk.
A párolódó zöldségekhez hozzáadjuk az előzőleg már kiengedett zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük a karfiol főzőlevével, és annyi vízzel, hogy ellepje. Így pároljuk addig, amíg minden zöldség megpuhul. Utána mehet bele a karfiol is, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Ha újra felforrt, lisztből és kevés vízből kikevert habarással sűrítjük, és alaposan kiforraljuk.

Ezek a főzelékreceptek is érdekelhetnek:
Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék