Hirdetés
Bespájzolva

Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék

Hozzávalók

4
főre
+
4 - 6 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
60 g vaj
800 - 900 g fagyasztott paraj (vagy 1200 g friss)
só, bors
1 csapott tk őrölt fehér bors
600 ml tej
200 ml tejszín
4 púpozott ek liszt

a feltéthez

4 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék

Vannak olyan klasszikusok, amiken bár lehetne csavarni, de minek? A spenótfőzelék pont ilyen, egyszerűen úgy jó ahogy van. Most megmutatom nektek, én hogy szoktam készíteni, akár friss, akár fagyasztott lapuljon a kamrában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 - 6 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
60 g vaj
800 - 900 g fagyasztott paraj (vagy 1200 g friss)
só, bors
1 csapott tk őrölt fehér bors
600 ml tej
200 ml tejszín
4 púpozott ek liszt

a feltéthez

4 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Fagyasztott spenótból: 

A zúzott fokhagymát megpirítjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a vajat. Erre rátesszük a kiolvasztott parajt, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük egy csapott teáskanál fehér borssal, majd a végén kóstoljuk, ha kell, még rakhatunk bele. Kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük 200 ml vízzel, és 5 percig forraljuk. Ha netán fagyasztott szálas parajt szereztetek be, és nem olyan krémes, ti viszont krémes parajfőzeléket szeretnétek, most van itt az ideje, hogy egy botmixerrel pépesítsétek.

A főzelékhez hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, és hagyjuk újra felforrni. Mikor újra forr, a lisztből 250 ml vízzel csomómentes habarást készítünk, hozzákeverjük a forrásban lévő parajhoz, és kiforraljuk. 

A feltéthez tojásonként egy evőkanál olajon tükörtojást vagy fordított tojást sütünk hozzá. 

Friss spenótból:

Ha friss parajból készítenénk, nagyon ügyeljetek az alapos, bő vizes mosásra, hogy ne maradjanak benne homokszemek. A parajt ezután a vajas-fokhagymás alapra tesszük, és folyadék pótlása nélkül addig pároljuk, míg teljesen, szinte a tizedére összeesik.

Ennek még így is magas a víztartalma, így a 200 ml víz hozzáadása turmixolás előtt nem szükséges, tejet, és tejszínt adunk hozzá, majd lehet pépesíteni. A továbbiakban ugyanígy járunk el, mint a fagyasztott verziónál.

Ha tetszett a Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások