Hozzávalók
- 250 g füstölt csülök
- 500 g száraz bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 tk borsikafű
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- 100 ml tejföl
Hozzávalók
- 250 g füstölt csülök
- 500 g száraz bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 tk borsikafű
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- 100 ml tejföl
A csülköt először megfőzzük. Az előzőleg egy éjszakára beáztatott babot leszűrjük, először só nélküli vízben feltesszük főni, mehet bele egy megtisztított egész fej hagyma, a fokhagymagerezdek és a fűszerek.
Amint elfőtt a levéből, a csülök főzőlevével pótoljuk. Amikor teljesen megpuhult a bab, elkészítjük a rántást: az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és alaposan összekeverjük, majd felengedjük egy kevéssel a csülök főzővizéből, hozzákeverjük a tejfölt és már mehet is a babhoz, alaposan elkeverjük és még egyszer összeforraljuk az egészet. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt csülköt és nincs bocsánat!
Ha tetszett a tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!