Street Kitchen

Almás-kecskesajtossültzeller-krémleves

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

Hozzávalók
20 g
vaj
450 - 500 g
zellergumó
(tisztított mennyiség)
olaj
só, bors
1 db
piros alma
(nagyobb)
40 g
dió
2 ág
friss zsálya
1 fej
hagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
1 ek
krémes kecskesajt
1 tk
fehérborecet

Elkészítés

A krémleves-állag és maga a zeller is megosztó tud lenni, de mi mindenképp azt javasoljuk, hogy mindenki próbálja ki így, mert 10 pontos ízélményben lesz része. Elkészíteni sem lesz nagyon bonyolult, ígérjük: a megtisztított zellert 2-3 cm-es darabokra vágjuk, egy tepsire rakjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Mellétesszük a megtisztított, elfelezett almát, és 200 fokra előmelegített  sütőben 15 percet sütjük. Ezután mellérakjuk a diót, és további 10 percet sütjük. Az alma teljesen szét fog sülni, ne ijedjetek meg, így is megfelelő lesz. Végül az egészet kiszedjük, a dióból félrerakunk pár szemet a tálaláshoz.

A 4-5 kisebb zsályalevelet megpirítjuk 1 evőkanál olajon – abban a lábasban, amiben a levest fogjuk megfőzni –, majd kiszedjük és félretesszük. Ezután belerakunk a lábasba még egy evőkanál olajat, illetve a vajat, ezen üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rádobjuk az apróra vágott maradék zsályát. Sózzuk, borsozzuk, kicsit lepirítjuk, majd belerakjuk a sült zellert és az almát, felöntjük az alaplével, és 15-20 percet főzzük. 

Végül hozzáadjuk a diót és a kecskesajtot is, és az egészet leturmixoljuk krémesre. Ezután egy kevés ecettel ízesítjük, majd a dióval és a pirított zsályalevéllel tálaljuk.

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves
Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

Lilla további isteni krémlevesei:

Gombakrémleves

Barnított vajas karfiolkrémleves

www.streetkitchen.hu

Hidegen és melegen is nagy finom, úgyhogy ha egy igazán laktató levesre vágytok, házi krutonnal tökéletes vacsi.

Hozzávalók

4 főre
20 g
vaj
450 - 500 g
zellergumó
(tisztított mennyiség)
olaj
só, bors
1 db
piros alma
(nagyobb)
40 g
dió
2 ág
friss zsálya
1 fej
hagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
1 ek
krémes kecskesajt
1 tk
fehérborecet

A krémleves-állag és maga a zeller is megosztó tud lenni, de mi mindenképp azt javasoljuk, hogy mindenki próbálja ki így, mert 10 pontos ízélményben lesz része. Elkészíteni sem lesz nagyon bonyolult, ígérjük: a megtisztított zellert 2-3 cm-es darabokra vágjuk, egy tepsire rakjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Mellétesszük a megtisztított, elfelezett almát, és 200 fokra előmelegített  sütőben 15 percet sütjük. Ezután mellérakjuk a diót, és további 10 percet sütjük. Az alma teljesen szét fog sülni, ne ijedjetek meg, így is megfelelő lesz. Végül az egészet kiszedjük, a dióból félrerakunk pár szemet a tálaláshoz.

A 4-5 kisebb zsályalevelet megpirítjuk 1 evőkanál olajon – abban a lábasban, amiben a levest fogjuk megfőzni –, majd kiszedjük és félretesszük. Ezután belerakunk a lábasba még egy evőkanál olajat, illetve a vajat, ezen üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rádobjuk az apróra vágott maradék zsályát. Sózzuk, borsozzuk, kicsit lepirítjuk, majd belerakjuk a sült zellert és az almát, felöntjük az alaplével, és 15-20 percet főzzük. 

Végül hozzáadjuk a diót és a kecskesajtot is, és az egészet leturmixoljuk krémesre. Ezután egy kevés ecettel ízesítjük, majd a dióval és a pirított zsályalevéllel tálaljuk.

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves
Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

Lilla további isteni krémlevesei:

Gombakrémleves

Barnított vajas karfiolkrémleves

Ha tetszett az Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept