Street Kitchen

Franciahagymalevessajtosbagettel

Francia hagymaleves sajtos bagettel

Hozzávalók
40 g
vaj
A leveshez:
4 fej
vöröshagyma
3 szál
póréhagyma
2 ek
olívaolaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
100 ml
száraz fehérbor
1 l
alaplé
bors
2 - 3 db
babérlevél
1 csipet
szárított kakukkfű
1 tk
borecet
A tálaláshoz:
100 g
sajt (edami, trappista...stb)
1 db
bagett
metélőhagyma

Elkészítés

A hagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb edénybe dobjuk, majd egy kevés olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Amikor a hagyma megpárolódott rádobjuk a vajat és tovább kevergetjük, hogy karamellizálódjon a hagyma. Mikor a főzés felénél járunk belepakoljuk a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket. Felöntjük a fehérborral és tovább pirítjuk az alapot, nagyjából 20 percig, hogy frankó aranybarna színt kapjon.

Ezután felöntjük az alaplével, beleszórjuk a levesbe a fűszereket és a borecetet. Jól átkeverjük és sütőbe rakható tálakba szedjük a hagymalevest. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal, erre pakolunk 1-1 fél szelet bagettet, erre mehet egy újabb réteg sajt, majd bedobjuk őket a sütőbe 200 fokra, kb. 5-8 percre. Ezalatt a sajt szépen rásül a bagettre és isteni finom végeredményt ad!!

www.streetkitchen.hu

Gyerekek, van ember, aki nem szereti a hagymalevest? Hát ezt a verziót konkrétan még a legnagyobb hagymagyűlölők is imádni fogják, ugyanis ennél finomabb karamellizált ízvilágot másból nem lehet kihozni! Ja és ennek rengeteg sajt és még egy pirított bagett is van a tetején, szóval tényleg, de tényleg zseniálisan finom lett!

Hozzávalók

2 főre
40 g
vaj
A leveshez:
4 fej
vöröshagyma
3 szál
póréhagyma
2 ek
olívaolaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
100 ml
száraz fehérbor
1 l
alaplé
bors
2 - 3 db
babérlevél
1 csipet
szárított kakukkfű
1 tk
borecet
A tálaláshoz:
100 g
sajt (edami, trappista...stb)
1 db
bagett
metélőhagyma

A hagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb edénybe dobjuk, majd egy kevés olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Amikor a hagyma megpárolódott rádobjuk a vajat és tovább kevergetjük, hogy karamellizálódjon a hagyma. Mikor a főzés felénél járunk belepakoljuk a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket. Felöntjük a fehérborral és tovább pirítjuk az alapot, nagyjából 20 percig, hogy frankó aranybarna színt kapjon.

Ezután felöntjük az alaplével, beleszórjuk a levesbe a fűszereket és a borecetet. Jól átkeverjük és sütőbe rakható tálakba szedjük a hagymalevest. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal, erre pakolunk 1-1 fél szelet bagettet, erre mehet egy újabb réteg sajt, majd bedobjuk őket a sütőbe 200 fokra, kb. 5-8 percre. Ezalatt a sajt szépen rásül a bagettre és isteni finom végeredményt ad!!

Ha tetszett a Francia hagymaleves sajtos bagettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept