Street Kitchen

Gyrosleves

Gyrosleves

Hozzávalók
2 ek
étolaj
250 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
kaliforniai paprika
(250 g/db)
3 db
paradicsom
(100 g/db)
120 g
burgonya
2 tk
csípős darált paprika
1 csomag
gyros-fűszerkeverék
(40 g-os kiszerelés)
800 ml
alaplé
200 g
görög joghurt
1 csokor
kapor
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
citrom leve
só, bors

Elkészítés

A gyrosleves első lépéseként magas hőmérsékleten olajat hevítünk egy lábasban, majd lepirítjuk benne az 1 x 4 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Erre mehet a finomra aprított vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, az 1 x 4 cm-es csíkokra vágott kaliforniai paprika, valamint a 0,5 cm-es kockákra vágott paradicsom és burgonya. 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált paprikát, a gyrosfűszert és felöntjük az alaplével. 

Kb. 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd teszünk bele két kanál joghurtot, a többit félrerakjuk a tálaláshoz. Jöhet a durvára vágott kapor, a finomra aprított lila hagyma, a citrom kifacsart leve, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 percig főzzük. Görög joghurttal tálaljuk a kész levest.

Gyrosleves csirkemellből
Gyrosleves (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több megúszós receptért szerezzétek be Zé legújabb könyvét, a Megúszós kaják 3-at!

Ha szeretitek a kiadós leveseket, amit valami más étel inspirált, akkor nagy eséllyel ezek a receptek is tetszeni fognak:

Mac & cheese leves

Csirkés enchilada leves

Csirkepörkölt-leves

Csirkés tacoleves

www.streetkitchen.hu

Gyros pitában? Nem, inkább levesben!

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
250 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
kaliforniai paprika
(250 g/db)
3 db
paradicsom
(100 g/db)
120 g
burgonya
2 tk
csípős darált paprika
1 csomag
gyros-fűszerkeverék
(40 g-os kiszerelés)
800 ml
alaplé
200 g
görög joghurt
1 csokor
kapor
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
citrom leve
só, bors

A gyrosleves első lépéseként magas hőmérsékleten olajat hevítünk egy lábasban, majd lepirítjuk benne az 1 x 4 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Erre mehet a finomra aprított vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, az 1 x 4 cm-es csíkokra vágott kaliforniai paprika, valamint a 0,5 cm-es kockákra vágott paradicsom és burgonya. 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált paprikát, a gyrosfűszert és felöntjük az alaplével. 

Kb. 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd teszünk bele két kanál joghurtot, a többit félrerakjuk a tálaláshoz. Jöhet a durvára vágott kapor, a finomra aprított lila hagyma, a citrom kifacsart leve, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 percig főzzük. Görög joghurttal tálaljuk a kész levest.

Gyrosleves csirkemellből
Gyrosleves (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több megúszós receptért szerezzétek be Zé legújabb könyvét, a Megúszós kaják 3-at!

Ha szeretitek a kiadós leveseket, amit valami más étel inspirált, akkor nagy eséllyel ezek a receptek is tetszeni fognak:

Mac & cheese leves

Csirkés enchilada leves

Csirkepörkölt-leves

Csirkés tacoleves

Ha tetszett a gyrosleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése