Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g bacon
- 50 g liszt
- 1 l víz
- 300 ml tej
- 150 g reszelt gouda sajt
- 150 g reszelt vörös cheddar sajt
- só, bors
- 200 g makarónitészta (szarvacska)
A tálaláshoz
- snidling
Mac & cheese leves
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g bacon
- 50 g liszt
- 1 l víz
- 300 ml tej
- 150 g reszelt gouda sajt
- 150 g reszelt vörös cheddar sajt
- só, bors
- 200 g makarónitészta (szarvacska)
A tálaláshoz
- snidling
A bacont apróra vágjuk, és zsírjára sütjük egy forró lábosban. Ha ez megvan, kiszedjük és a visszamaradt zsíron üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Egy aprítógépben lezúzzuk a zellert és a répát, és ezt is a lábosba dobjuk. 5 percig intenzíven pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Felöntjük vízzel, és 5-10 percig főzzük, majd beleöntjük a tejet, és a sajtokat fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Eközben kifőzzük a makarónitésztát, majd leszűrjük. Ha kész, a tésztát a leveshez keverjük és azonnal tálaljuk, a tetején a pirított baconnel és kevés snidlinggel.
Még néhány ütős kaja a szürke napokra: