A harira leves a marokkói konyha egyik igazi gyöngyszeme, amit érdemes elkészíteni, mert megéri a fáradtságot. Első lépésben a bárányhúst, a hagymát, a zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A húst nagyjából 3 percig pirítjuk erős lángon az olívaolajon, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és együtt pirítjuk tovább még úgy 5 percig.
Hozzáadjuk a fűszereket (kurkuma, római kömény, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, só, bors), összeforgatjuk, beletesszük a paradicsompürét, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a csicseriborsót, valamint az aprított petrezselymet és koriandert, majd összeforraljuk. Végül citromlével ízesítjük, tányérba szedjük, megszórjuk egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel, és citromkarikával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával