Street Kitchen

Harira,acuccosmarokkóileves

Harira, a cuccos marokkói leves

Hozzávalók
250 g
báránylapocka
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 szál
szárzeller
1 szál
sárgarépa
(kb. 160 g)
4 ek
olívaolaj
1 tk
őrölt kurkuma
1 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
só, bors
70 g
paradicsompüré
150 g
konzerv csicseriborsó
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
koriander
1 db
citrom

Elkészítés

A harira leves a marokkói konyha egyik igazi gyöngyszeme, amit érdemes elkészíteni, mert megéri a fáradtságot. Első lépésben a bárányhúst, a hagymát, a zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A húst nagyjából 3 percig pirítjuk erős lángon az olívaolajon, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és együtt pirítjuk tovább még úgy 5 percig. 

Hozzáadjuk a fűszereket (kurkuma, római kömény, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, só, bors), összeforgatjuk, beletesszük a paradicsompürét, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a csicseriborsót, valamint az aprított petrezselymet és koriandert, majd összeforraljuk. Végül citromlével ízesítjük, tányérba szedjük, megszórjuk egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel, és citromkarikával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 60 perc
harira-leves-recept
Harira leves recept

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Alpesi sajtkrémleves felturbózva

www.streetkitchen.hu

A harira alapja általában a csicseriborsó és a változatos fűszerek, ebben a verzióban azonban még egy kis bárányhússal is felturbóztuk. Annak is érdemes kipróbálni, aki nem rajong a bárányért.

Hozzávalók

2 főre
250 g
báránylapocka
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 szál
szárzeller
1 szál
sárgarépa
(kb. 160 g)
4 ek
olívaolaj
1 tk
őrölt kurkuma
1 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
só, bors
70 g
paradicsompüré
150 g
konzerv csicseriborsó
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
koriander
1 db
citrom

A harira leves a marokkói konyha egyik igazi gyöngyszeme, amit érdemes elkészíteni, mert megéri a fáradtságot. Első lépésben a bárányhúst, a hagymát, a zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A húst nagyjából 3 percig pirítjuk erős lángon az olívaolajon, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és együtt pirítjuk tovább még úgy 5 percig. 

Hozzáadjuk a fűszereket (kurkuma, római kömény, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, só, bors), összeforgatjuk, beletesszük a paradicsompürét, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a csicseriborsót, valamint az aprított petrezselymet és koriandert, majd összeforraljuk. Végül citromlével ízesítjük, tányérba szedjük, megszórjuk egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel, és citromkarikával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 60 perc
harira-leves-recept
Harira leves recept

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Alpesi sajtkrémleves felturbózva

Ha tetszett a Harira, a cuccos marokkói leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept