Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal

Hozzávalók

6
személyre
+

A salátához

12 nagy csokor petrezselyem
1 csokor menta
2 nagy csokor újhagyma
½ kg paradicsom
10 dkg bulgur ízlés szerint
2 dl frissen facsart citromlé
2 ½ dl extra szűz olívaolaj
1 ek só
1 tk frissen őrölt feketebors

A húshoz

1 tk római kömény
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt cayenne bors
frissen őrölt fekete bors
50 g zsemlemorzsa
1 db tojás
500 g darált báránycomb
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal

A nyári grillszezonban nem csak a húsokról, hanem a köretről is szót kell ejtenünk. Ezért bemutatjuk a kedvenc nyári salátátokat, ami mostantól a grillezés állandó kelléke lesz. Készítsetek tabulét, mert a forróságban ez a leghűsítőbb saláta és minden sült, főtt, párolt vagy grillezett hús országos cimborája!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
személyre
+

A salátához

12 nagy csokor petrezselyem
1 csokor menta
2 nagy csokor újhagyma
½ kg paradicsom
10 dkg bulgur ízlés szerint
2 dl frissen facsart citromlé
2 ½ dl extra szűz olívaolaj
1 ek só
1 tk frissen őrölt feketebors

A húshoz

1 tk római kömény
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt cayenne bors
frissen őrölt fekete bors
50 g zsemlemorzsa
1 db tojás
500 g darált báránycomb
Bevásárlólistához adom

A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk. A paradicsomot a lehető legkisebb kockákra felvágjuk, az újhagymát egészen vékony karikákra szeleteljük. A bulgurt sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy salátástálba tesszük a bulgurt a petrezselyemmel, mentával, hagymával és a paradicsommal, összekeverjük.

Sóval borssal ízesítjük, majd annyi citromlevet adunk hozzá, amitől kellemesen savanykás lesz. Ráöntjük az olívaolajat, közepesen lédús salátát kell kapnunk, mert amíg pihen még egy kevés levet ereszt majd a paradicsom és kissé összeesik a petrezselyem. 3-4 órán belül érdemes elfogyasztani.

A fasírthoz a darált báránycombot összedolgozzuk az összes többi hozzávalóval. Nyársakra nyomkodjuk és grillserpenyőben vagy grillen oldalanként kb. 3 percig sütjük – akkor jó, ha kívül kérges, pirosra sül.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások