Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Hozzávalók

2
főre
+

Az édesburgonyához

1 db édesburgonya (550 g)
1 csipet chipotle (vagy chilipehely)
1 tk fokhagyma-granulátum (csapott)
só, bors

A hummuszhoz

200 g konzerv csicseriborsó (nettó töltőtömeg)
1 gerezd fokhagyma
½ tk római kömény
20 g mogyoróvaj
½ db lime leve
kb. 100 ml víz

A marharoládhoz

500 g darált marhahús
1 ½ tk római kömény
1 tk őrölt koriander
1 hüvelyk gyömbér reszelve (40 g)
1 tk kurkuma
só, bors

A tálaláshoz

friss koriander vagy petrezselyem (opcionális)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Sok mindent el lehet mondani erről az ételről, de azt, hogy unalmas ízekkel rendelkezne, na azt biztos nem. Ezzel a kombinációval tuti nem lesz egyhangú az étrendünk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

Az édesburgonyához

1 db édesburgonya (550 g)
1 csipet chipotle (vagy chilipehely)
1 tk fokhagyma-granulátum (csapott)
só, bors

A hummuszhoz

200 g konzerv csicseriborsó (nettó töltőtömeg)
1 gerezd fokhagyma
½ tk római kömény
20 g mogyoróvaj
½ db lime leve
kb. 100 ml víz

A marharoládhoz

500 g darált marhahús
1 ½ tk római kömény
1 tk őrölt koriander
1 hüvelyk gyömbér reszelve (40 g)
1 tk kurkuma
só, bors

A tálaláshoz

friss koriander vagy petrezselyem (opcionális)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az arabos marharolád elkészítéséhez először a körettel kezdjük: az édesburgonyát meghámozzuk, fűszerezzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 

A hummuszhoz a csicseriborsót átmossuk, és egy kisebb lábasban felfőzzük (hogy egyszerűbb legyen turmixolni, és simább végeredményt érjünk el). Ezután turmixgépbe tesszük, a többi alapanyaggal együtt krémesre pürésítjük, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.

A marhahúst a hozzá való alapanyagokkal alaposan összegyúrjuk, majd 8 db roládot formázunk a masszából. Egy füstölgő, tapadásmentes serpenyőben 3-4 perc alatt kérgesítjük a roládokat (nem feltétlen kell alá zsiradék, mert valószínű, hogy a marhahús tartalmaz elég zsírt, de ha szükségesnek tartjuk, tehetünk alá 10 g kókuszolajat). A kérgesítés után 2 választásunk van, az egyik az, hogy 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a húst 5-10 percre, a másik pedig, hogy a serpenyőben fejezzük be, kicsit alacsonyabb hőfokon. 

Tálaláskor a hummuszt szétosztjuk a tányérokon, 4-4 roládot helyezünk mellé, és a sült édesburgonyával kínáljuk. 

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Elkészítési idő: kb. 40 perc 

Ha tetszett az arabos marharolád receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több marhahúsos kaja:

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával
Marhaköfte-wrap korianderes joghurttal
Vadas marha knédlivel


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 10 g

Szénhidrát: 28 g

Zsír: 8 g

Kalória: 215 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 19.45 g

Szénhidrát: 56.9 g

Zsír: 15.25 g

Kalória: 429.15 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?