Hozzávalók
Az édesburgonyához
- 1 db édesburgonya (550 g)
- 1 csipet chipotle (vagy chilipehely)
- 1 tk fokhagyma-granulátum (csapott)
- só, bors
A hummuszhoz
- 200 g konzerv csicseriborsó (nettó töltőtömeg)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk római kömény
- 20 g mogyoróvaj
- ½ db lime leve
- kb. 100 ml víz
A marharoládhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 ½ tk római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 hüvelyk gyömbér reszelve (40 g)
- 1 tk kurkuma
- só, bors
A tálaláshoz
- friss koriander vagy petrezselyem (opcionális)
Hozzávalók
Az édesburgonyához
- 1 db édesburgonya (550 g)
- 1 csipet chipotle (vagy chilipehely)
- 1 tk fokhagyma-granulátum (csapott)
- só, bors
A hummuszhoz
- 200 g konzerv csicseriborsó (nettó töltőtömeg)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk római kömény
- 20 g mogyoróvaj
- ½ db lime leve
- kb. 100 ml víz
A marharoládhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 ½ tk római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 hüvelyk gyömbér reszelve (40 g)
- 1 tk kurkuma
- só, bors
A tálaláshoz
- friss koriander vagy petrezselyem (opcionális)
Az arabos marharolád elkészítéséhez először a körettel kezdjük: az édesburgonyát meghámozzuk, fűszerezzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A hummuszhoz a csicseriborsót átmossuk, és egy kisebb lábasban felfőzzük (hogy egyszerűbb legyen turmixolni, és simább végeredményt érjünk el). Ezután turmixgépbe tesszük, a többi alapanyaggal együtt krémesre pürésítjük, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.
A marhahúst a hozzá való alapanyagokkal alaposan összegyúrjuk, majd 8 db roládot formázunk a masszából. Egy füstölgő, tapadásmentes serpenyőben 3-4 perc alatt kérgesítjük a roládokat (nem feltétlen kell alá zsiradék, mert valószínű, hogy a marhahús tartalmaz elég zsírt, de ha szükségesnek tartjuk, tehetünk alá 10 g kókuszolajat). A kérgesítés után 2 választásunk van, az egyik az, hogy 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a húst 5-10 percre, a másik pedig, hogy a serpenyőben fejezzük be, kicsit alacsonyabb hőfokon.
Tálaláskor a hummuszt szétosztjuk a tányérokon, 4-4 roládot helyezünk mellé, és a sült édesburgonyával kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett az arabos marharolád receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több marhahúsos kaja:
Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával
Marhaköfte-wrap korianderes joghurttal
Vadas marha knédlivel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 46 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 83 g
Kalória: 1045 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 91.21 g
Szénhidrát: 56.95 g
Zsír: 165.25 g
Kalória: 2089.39 kcal