Street Kitchen

Hidegborsókrémlevessóspannacottával

Hideg borsókrémleves sós panna cottával

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
2 fej
hagyma
6 gerezd
fokhagyma
4 - 6 ek
olívaolaj
400 ml
fehérbor
1.5 - 2 l
zöldségalaplé
1 kg
fagyasztott borsó
1 csokor
petrezselyem
2 ek
fehérborecet
A panna cottához
150 ml
kókusztejszín
1 kis csokor
menta
1 db
citrom héja
7 g
zselatin
(por)
50 ml
tej
só, bors
A tálaláshoz
3 ek
kókuszpehely
pár levél menta
1 db
citrom
8 ek
olívaolaj

Elkészítés

A panna cottához a kókusztejszínt, a habtejszínt,a mentát és a citrom héját forráspontig melegítünk. A zselatint beáztatjuk a tejbe, majd amikor megduzzadt, pár másodperc alatt felolvasztjuk a mikróban, aztán hozzákeverjük a meleg tejszínes mixhez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk belőle a mentaszálakat, majd a mixet egy tetszőleges szilikonformába öntjük, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen meg nem köt.

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, és ezzel is felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az előzőleg hűtőben kiolvasztott borsót, kb. 4-5 perc folyamatos forralással megfőzzük, majd az egészet egy turmixgépben selymessé turmixoljuk. A vége előtt 1 perccel hozzátesszük a petrezselymet és a borecetet, és ezzel is krémessé zúzzuk, szükség szerint ízesítjük. Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, majd azonnal hűtjük.

www.streetkitchen.hu

Ennél nagyszerűbb nyári levest nehezen tudok elképzelni, valami hihetetlenül hűsítő és izgalmas ízek vannak jelen. Mindenféleképpen lessetek rá, ha jót akartok magatoknak, hiszen a borsó, menta, citrom kombó nagyon ütős.

Hozzávalók

8 főre
300 ml
habtejszín
2 fej
hagyma
6 gerezd
fokhagyma
4 - 6 ek
olívaolaj
400 ml
fehérbor
1.5 - 2 l
zöldségalaplé
1 kg
fagyasztott borsó
1 csokor
petrezselyem
2 ek
fehérborecet
A panna cottához
150 ml
kókusztejszín
1 kis csokor
menta
1 db
citrom héja
7 g
zselatin
(por)
50 ml
tej
só, bors
A tálaláshoz
3 ek
kókuszpehely
pár levél menta
1 db
citrom
8 ek
olívaolaj

A panna cottához a kókusztejszínt, a habtejszínt,a mentát és a citrom héját forráspontig melegítünk. A zselatint beáztatjuk a tejbe, majd amikor megduzzadt, pár másodperc alatt felolvasztjuk a mikróban, aztán hozzákeverjük a meleg tejszínes mixhez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk belőle a mentaszálakat, majd a mixet egy tetszőleges szilikonformába öntjük, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen meg nem köt.

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, és ezzel is felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az előzőleg hűtőben kiolvasztott borsót, kb. 4-5 perc folyamatos forralással megfőzzük, majd az egészet egy turmixgépben selymessé turmixoljuk. A vége előtt 1 perccel hozzátesszük a petrezselymet és a borecetet, és ezzel is krémessé zúzzuk, szükség szerint ízesítjük. Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, majd azonnal hűtjük.

Ha tetszett a Hideg borsókrémleves sós panna cottával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept