Street Kitchen

Húsgombócoscsorbaleves

Húsgombócos csorbaleves

Hozzávalók
A húsgombóchoz
300 g
darált sertéshús
bors
1 csapott tk
50 g
rizs
2 ek
zsemlemorzsa
1 db
tojás
A leveshez
3 szál
sárgarépa
(nagy)
2 szál
fehérrépa
1 fej
zellergumó
(kisebb)
2 db
krumpli
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
só, bors
3 ek
szárított lestyán
3 l
alaplé
0.25 db
citrom
2 ek
ecet

Elkészítés

A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük, és addig hagyjuk állni, amíg a zöldségeket fel nem daraboljuk.

A répát, a fehérrépát és a zellert 1, a krumplit 2 cm-es kockára vágjuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk. Egy nagy lábasban lepirítjuk a hagymát az olajon, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a gyökérzöldségeket, elkeverjük, megszórjuk a lestyánnal, ezt is elkeverjük, majd felöntjük az alaplével. 

Felforraljuk, közben kis gombócokat formázunk a darált húsos keverékből. Ha felforrt a leves, belerakjuk a golyókat és a krumplit. Ezután 20-25 perc alatt készre főzzük. Utóízesítjük sóval, citromlével és ecettel, és tálalhatjuk is.

húsgombócos csorbaleves
Húsgombócos csorbaleves

Ezek a levesreceptek is érdekelhetnek:

Szoljanka, az oroszok brutális levese

Zé-féle káposztaleves

Gombócos kacsaraguleves

www.streetkitchen.hu

A csorbaleves egy gyűjtőfogalom, ami ragulevest jelent. Talán a legjobban a minestronékhoz tudnám hasonlítani, mert ennek is annyi variációja van, hogy meg sem lehet számolni. Bármilyen zöldséget használhattok hozzá, és érdemes kipróbálni a savanyítási módokat is.

Hozzávalók

4 - 6 főre
A húsgombóchoz
300 g
darált sertéshús
bors
1 csapott tk
50 g
rizs
2 ek
zsemlemorzsa
1 db
tojás
A leveshez
3 szál
sárgarépa
(nagy)
2 szál
fehérrépa
1 fej
zellergumó
(kisebb)
2 db
krumpli
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
só, bors
3 ek
szárított lestyán
3 l
alaplé
0.25 db
citrom
2 ek
ecet

A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük, és addig hagyjuk állni, amíg a zöldségeket fel nem daraboljuk.

A répát, a fehérrépát és a zellert 1, a krumplit 2 cm-es kockára vágjuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk. Egy nagy lábasban lepirítjuk a hagymát az olajon, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a gyökérzöldségeket, elkeverjük, megszórjuk a lestyánnal, ezt is elkeverjük, majd felöntjük az alaplével. 

Felforraljuk, közben kis gombócokat formázunk a darált húsos keverékből. Ha felforrt a leves, belerakjuk a golyókat és a krumplit. Ezután 20-25 perc alatt készre főzzük. Utóízesítjük sóval, citromlével és ecettel, és tálalhatjuk is.

húsgombócos csorbaleves
Húsgombócos csorbaleves

Ezek a levesreceptek is érdekelhetnek:

Szoljanka, az oroszok brutális levese

Zé-féle káposztaleves

Gombócos kacsaraguleves

Ha tetszett a Húsgombócos csorbaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept