Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek sertészsír
Hozzávaló kipipálva
500 g sertéscomb
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
durvára tört bors
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
100 g húsos szalonna
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
500 g savanyú káposzta
Hozzávaló kipipálva
50 - 80 g kolbász (ízlés szerint)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 db csiperkegomba
Hozzávaló kipipálva
1 db alaplézselé
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle káposztaleves

Hideg van, nyakunkon a tél, úgyhogy csináljátok meg ti is a Zé-féle káposztalevest!
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek sertészsír
Hozzávaló kipipálva
500 g sertéscomb
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
durvára tört bors
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
100 g húsos szalonna
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
500 g savanyú káposzta
Hozzávaló kipipálva
50 - 80 g kolbász (ízlés szerint)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 db csiperkegomba
Hozzávaló kipipálva
1 db alaplézselé
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A káposztaleves alapjához egy lábasban a zsíron erősen körbepirítjuk a felkockázott sertéscombot, majd kivesszük és félretesszük.

A hagymát finomra vágjuk, beledobjuk a forró edénybe, és megdinszteljük egy kanálka zsír hozzáadásával. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk, majd felöntjük néhány deci vízzel, majd visszaforraljuk és zsírjára pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a köményt, a borsot, a babérlevelet, a majorannát és a két gerezd fokhagymát felszeletelve. A szalonnát felcsíkozzuk, szintén az alapba dobjuk, és kevergetve megpirítjuk. Mellédobjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, hogy a hús átvegye az ízét, és 30-40 percig főzzük, a folyadékot folyamatosan pótolva.

Hozzáadjuk a káposztát, amit mindenki szájíze szerint mosson át, vagy sem. Felkarikázzuk a kolbászt, és szintén az alaphoz adjuk, majd összeforgatjuk, beleszórjuk a felszeletelt gombát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen (nálunk ez másfél liter volt). Ha van házi alaplevünk, azt is használhatjuk, de ha vízzel öntjük fel, rakunk bele egy alaplézselét. A húst puhulásáig főzzük, nagyjából még további 20 percet, majd hőkiegyenlítéssel behabarjuk, azaz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és némi forró főzőlével, mielőtt a levesbe öntenénk. Forralunk rajta egyet, és kész is.

káposztaleves tálalva
Zé-féle káposztaleves

Ha tetszett a káposztaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a káposztás receptek is érdekelhetnek:

Paradicsomos káposztaleves

Lilla-féle savanyú káposztás töltött káposzta

Rántott töltött káposzta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?