Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 - 2 ek sertészsír
500 g sertéscomb
1 fej hagyma
1 tk sűrített paradicsom
1 tk őrölt kömény
durvára tört bors
2 - 3 db babérlevél
1 tk majoranna
2 gerezd fokhagyma
100 g húsos szalonna
2 tk pirospaprika
500 g savanyú káposzta
50 - 80 g kolbász (ízlés szerint)
2 - 3 db csiperkegomba
1 db alaplézselé
1 - 2 ek tejföl
1 csapott ek liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle káposztaleves

Hideg van, nyakunkon a tél, úgyhogy csináljátok meg ti is a Zé-féle káposztalevest!
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 - 2 ek sertészsír
500 g sertéscomb
1 fej hagyma
1 tk sűrített paradicsom
1 tk őrölt kömény
durvára tört bors
2 - 3 db babérlevél
1 tk majoranna
2 gerezd fokhagyma
100 g húsos szalonna
2 tk pirospaprika
500 g savanyú káposzta
50 - 80 g kolbász (ízlés szerint)
2 - 3 db csiperkegomba
1 db alaplézselé
1 - 2 ek tejföl
1 csapott ek liszt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A káposztaleves alapjához egy lábasban a zsíron erősen körbepirítjuk a felkockázott sertéscombot, majd kivesszük és félretesszük.

A hagymát finomra vágjuk, beledobjuk a forró edénybe, és megdinszteljük egy kanálka zsír hozzáadásával. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk, majd felöntjük néhány deci vízzel, majd visszaforraljuk és zsírjára pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a köményt, a borsot, a babérlevelet, a majorannát és a két gerezd fokhagymát felszeletelve. A szalonnát felcsíkozzuk, szintén az alapba dobjuk, és kevergetve megpirítjuk. Mellédobjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, hogy a hús átvegye az ízét, és 30-40 percig főzzük, a folyadékot folyamatosan pótolva.

Hozzáadjuk a káposztát, amit mindenki szájíze szerint mosson át, vagy sem. Felkarikázzuk a kolbászt, és szintén az alaphoz adjuk, majd összeforgatjuk, beleszórjuk a felszeletelt gombát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen (nálunk ez másfél liter volt). Ha van házi alaplevünk, azt is használhatjuk, de ha vízzel öntjük fel, rakunk bele egy alaplézselét. A húst puhulásáig főzzük, nagyjából még további 20 percet, majd hőkiegyenlítéssel behabarjuk, azaz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és némi forró főzőlével, mielőtt a levesbe öntenénk. Forralunk rajta egyet, és kész is.

káposztaleves tálalva
Zé-féle káposztaleves

Ha tetszett a káposztaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a káposztás receptek is érdekelhetnek:

Paradicsomos káposztaleves

Lilla-féle savanyú káposztás töltött káposzta

Rántott töltött káposzta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?