Egy fullextrás paradicsomleves recept, ráadásul szuperegyszerűen!
Az olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és tovább pirítjuk. Ezután felvágjuk félkarikára a répát, majd beletesszük és alaposan lepirítjuk. A padlizsánt meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük. Besózzuk és 5-10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen és a kesernyés ízéből is veszítsen.
@streetkitchenhu Hűsítő padlizsános paradicsomleves 🍆🍅 #soup #summer #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @horvatadi0 ♬ A tropical house that feels Summer vibes - Roa
Ezután beledobjuk a kinyomkodott, átmosott padlizsánt is, tovább pirítjuk, majd jöhet bele a feldarabolt paradicsom. Befűszerezzük, mehet bele a felaprított bazsalikom amiből pár levelet félreteszünk tálaláshoz. Beleöntjük a paradicsomszószt, majd a vízet is. 15-20 percig főzzük, majd mikor megpuhultak a répák, leturmixoljuk. Kihűtjük, majd amikor kellemesen hűsítőre hűlt, tálalhatjuk. Mozzarellagolyókat szórunk bele, és megszórjuk még egy kevés friss bazsalikommal. Ugye, hogy nem egy sima paradicsomleves recept?

Elkészítési idő: 40 perc + 2 óra hűtés
Még több finom paradicsomleves:
Fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval
Salmorejo, azaz a főzés nélkül készülő, hideg paradicsomleves