
Street Kitchen
Karalábélevesfrisskaporraléstejföllel
Olyan szép és zsenge karalábét találtam, hogy csak na, úgyhogy össze is dobtam belőle egy frankó kis tavaszváró levest, pikk-pakk megvan és nagyon lehet szeretni. A tejföl és a friss kapor adja meg az igazán üde hangulatát, de kevéske majoranna és szerecsendió is kell hozzá, hogy az legyen, ami. Irány a piac, szerezzetek be néhány finom karalábét és lepjétek meg a családot egy príma karalábélevessel.
Hozzávalók
4 főre
2 db
zsenge karalábé
1 szál
sárgarépa
2 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 csapott ek
liszt
1 l
zöldségalaplé (vagy kész levesalap), esetleg víz
150 ml
tejföl
1 csokor
friss kapor vagy petrezselyem
só
1 tk
pirospaprika
1 mk
őrölt fehér bors
1 mk
őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 mk

Bőségesen fűszerezzük meg a karalábélevest
Jöhetnek a levesbe a fűszerek: pirospaprika, fekete és fehér bors, szerecsendió és majoranna. Tovább főzzük alacsony lángon, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak. A tejfölben elkeverünk 1 púpozott teáskanál lisztet, hozzámerünk keveset a forró léből, jól összekeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, végül beleszórjuk a finomra vágott kaprot és összekeverjük. Megkóstoljuk és szükség esetén állítunk még a fűszerezésen. A levest levesszük a tűzről, majd minimum 10 percig pihentetjük, végül az egészet belapátoljuk.Karalábé minden mennyiségben
Ha tetszett a Karalábéleves friss kaporral és tejföllel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept