A karalábét és a sárgarépát megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A zöldségeket egy lábasban kevés olajon, magas hőmérsékleten párolni kezdjük. Ha itt-ott már kicsit pirulni is kezdenek, rászórunk egy csapott evőkanál lisztet, elkeverjük és fél percig együtt pároljuk tovább, majd felöntjük az alaplével, finoman megsózzuk és alacsony lángon kb 20 percen keresztül főzzük.
Jöhetnek a levesbe a fűszerek: pirospaprika, fekete és fehér bors, szerecsendió és majoranna. Tovább főzzük alacsony lángon, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A tejfölben elkeverünk 1 púpozott teáskanál lisztet, hozzámerünk keveset a forró léből, jól összekeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, végül beleszórjuk a finomra vágott kaprot és összekeverjük.
Megkóstoljuk és szükség esetén állítunk még a fűszerezésen. A levest levesszük a tűzről, majd minimum 10 percig pihentetjük, végül az egészet belapátoljuk.
Karalábélevesfrisskaporraléstejföllel
Olyan szép és zsenge karalábét találtam, hogy csak na, úgyhogy össze is dobtam belőle egy frankó kis tavaszváró levest, pikk-pakk megvan és nagyon lehet szeretni. A tejföl és a friss kapor adja meg az igazán üde hangulatát, de kevéske majoranna és szerecsendió is kell hozzá, hogy az legyen, ami.
Irány a piac, szerezzetek be néhány finom karalábét és lepjétek meg a családot egy príma karalábélevessel.
Hozzávalók
Elkészítés
A karalábét és a sárgarépát megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A zöldségeket egy lábasban kevés olajon, magas hőmérsékleten párolni kezdjük. Ha itt-ott már kicsit pirulni is kezdenek, rászórunk egy csapott evőkanál lisztet, elkeverjük és fél percig együtt pároljuk tovább, majd felöntjük az alaplével, finoman megsózzuk és alacsony lángon kb 20 percen keresztül főzzük.
Jöhetnek a levesbe a fűszerek: pirospaprika, fekete és fehér bors, szerecsendió és majoranna. Tovább főzzük alacsony lángon, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A tejfölben elkeverünk 1 púpozott teáskanál lisztet, hozzámerünk keveset a forró léből, jól összekeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, végül beleszórjuk a finomra vágott kaprot és összekeverjük.
Megkóstoljuk és szükség esetén állítunk még a fűszerezésen. A levest levesszük a tűzről, majd minimum 10 percig pihentetjük, végül az egészet belapátoljuk.

Karalábé minden mennyiségben
Ha tetszett a karalábéleves friss kaporral és tejföllel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



