A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 30 g vaj
- 30 ml olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g pulykacomb
- só, bors
- 200 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 100 g karalábé
- 2 - 2 ½ l víz vagy alaplé
- 1 marék friss tárkony
- 1 - 2 db babérlevél
- 150 ml tejszín
- 200 g karfiol
- 150 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
A vajas galuskához
- 1 db tojás
- 200 g liszt
- ½ csokor petrezselyem aprítva
- 20 g vaj
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 30 g vaj
- 30 ml olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g pulykacomb
- só, bors
- 200 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 100 g karalábé
- 2 - 2 ½ l víz vagy alaplé
- 1 marék friss tárkony
- 1 - 2 db babérlevél
- 150 ml tejszín
- 200 g karfiol
- 150 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
A vajas galuskához
- 1 db tojás
- 200 g liszt
- ½ csokor petrezselyem aprítva
- 20 g vaj
Az olaj és a vaj keverékén mepároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a kis kockákra vágott húst. Ha megpirult, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a felkockázott répákat és karalábét. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, és jöhet bele a felaprított tárkony és a babérlevél.
Ha a répa már szinte teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldborsót. Ha a zöldségek megpuhultak, a galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.
A galuskákkal még 5 percig főzzük a levest, majd lezárjuk, és megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a tárkonyos pulykaraguleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!