Levesek

Kenyérleves

Kenyérleves

Hozzávalók
150 g
cékla
(megpucolva)
30 ml
olaj
120 g
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
170 g
szikkadt kenyér
800 ml
alaplé
1 ek
provence-i fűszerkeverék
0.5 mk
kömény
1 - 2 tk
ételecet

Elkészítés

A kenyérleves elkészítéséhez a céklát megszurkáljuk, és a legnagyobb fokozaton kb. 15 percre betesszük a mikróba. 

Közben olajat hevítünk egy lábasban, és rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. 2 perc pirítás után beletesszük a kenyérkockákat is, és további kb. 1 percig pirítjuk. Ha megpirultak, kb. 50 grammot kiszedünk belőlük, és félretesszük a tálaláshoz. 

A hagymás alapot felöntjük az alaplével, majd amikor felforrt, ízesítjük a fűszerkeverékkel, a köménnyel és az ecettel, valamint sózzuk. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott céklát, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Igen, leturmixoljuk. :) Ha szükséges, állítsuk be az ízeket és az állagot, ha túl sűrűnek találnánk. A pirított kenyérkockákkal tálaljuk. 

kenyérleves
Kenyérleves

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Még több céklás kaja:

Cékla carpaccio
Frankó házi céklás hummusz tortillával
Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel

www.streetkitchen.hu

Első hangzásra furcsa? Nekem is. De olyan sokszor van, hogy ránk marad némi kenyér, amivel semmit nem tudunk kezdeni. Ezért szerettem volna kipróbálni egy ilyen verziót. Van némi hasonlóság a rántott leves és eközött, szóval ha azt szereted, egészen biztos ezt is fogod.

Hozzávalók

2 főre
150 g
cékla
(megpucolva)
30 ml
olaj
120 g
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
170 g
szikkadt kenyér
800 ml
alaplé
1 ek
provence-i fűszerkeverék
0.5 mk
kömény
1 - 2 tk
ételecet

A kenyérleves elkészítéséhez a céklát megszurkáljuk, és a legnagyobb fokozaton kb. 15 percre betesszük a mikróba. 

Közben olajat hevítünk egy lábasban, és rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. 2 perc pirítás után beletesszük a kenyérkockákat is, és további kb. 1 percig pirítjuk. Ha megpirultak, kb. 50 grammot kiszedünk belőlük, és félretesszük a tálaláshoz. 

A hagymás alapot felöntjük az alaplével, majd amikor felforrt, ízesítjük a fűszerkeverékkel, a köménnyel és az ecettel, valamint sózzuk. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott céklát, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Igen, leturmixoljuk. :) Ha szükséges, állítsuk be az ízeket és az állagot, ha túl sűrűnek találnánk. A pirított kenyérkockákkal tálaljuk. 

kenyérleves
Kenyérleves

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Még több céklás kaja:

Cékla carpaccio
Frankó házi céklás hummusz tortillával
Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel

Ha tetszett a kenyérleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept