Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel

Hozzávalók

2
főre
+

A pesztóhoz

1 db cékla (nagy)
1 kis csokor friss bazsalikom
10 g parmezán
1 gerezd fokhagyma (kisebb)
½ ek balzsamecet
só, bors
10 g pirított mandula
2 - 3 ek olívaolaj

A sült édesburgonyához

2 db édesburgonya (vagy 1 nagy)
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj

A párolt csirkemellhez

1 db egész csirkemell (kisebb)
só, bors
2 ek olívaolaj
300 ml csirkealaplé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel

Ha szeretnétek egy kicsivel több zöldséget enni, mint amit megszoktatok, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a céklás pesztót, mert csodás! A csirkemell pedig a párolástól nagyon puha és szaftos marad.
Kipróbáltam, jóóó lett!
37
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A pesztóhoz

1 db cékla (nagy)
1 kis csokor friss bazsalikom
10 g parmezán
1 gerezd fokhagyma (kisebb)
½ ek balzsamecet
só, bors
10 g pirított mandula
2 - 3 ek olívaolaj

A sült édesburgonyához

2 db édesburgonya (vagy 1 nagy)
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj

A párolt csirkemellhez

1 db egész csirkemell (kisebb)
só, bors
2 ek olívaolaj
300 ml csirkealaplé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A céklapesztó elkészítéséhez a céklát alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 40 perc után pedig mellérakjuk a megmosott, 5-7 centis hasábokra vágott édesburgonyát, amit egy kis sóval, borssal, olajjal összeforgatunk. További fél órán át sütjük, így a cékla és a köret egyszerre fog elkészülni. 

Ha a cékla is megsült, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, és kis kockákra vágjuk. A pesztó többi hozzávalójával együtt a céklát lezúzzuk egy aprítógépben. 

A csirkemellet elfelezzük, sózzuk, borsozzuk, majd egy jól felmelegített serpenyőben, az olajon oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk, jó magas hőmérsékleten, majd lejjebb vesszük a lángot, ráöntjük az alaplevet, és lefedve fél órát pároljuk. A csirkemellet az édesburgonyával és a pesztóval tálaljuk.

Sült édesburgonya céklapesztóval és párolt csirkemellel
Sült édesburgonya céklapesztóval és párolt csirkemellel

Ha tetszett a sült édesburgonya céklapesztóval és párolt csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több csirkemell recept:

Csirkemell sült gyökérzöldségekkel, narancsos dresszinggel

Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell

Szaftos csirkemell a legjobb krumplipürével és ropogós kelbimbóval


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 1 g

Szénhidrát: 3 g

Zsír: 1 g

Kalória: 39 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 2.92 g

Szénhidrát: 6.19 g

Zsír: 2.7 g

Kalória: 77.55 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?