Hirdetés

Cékla carpaccio

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
3 fej közepes cékla
g rukkola
kis marék feta morzsolva
kis csokor friss koriander
2 ek napraforgómag

A dresszinghez:

2 tk magos dijoni mustár
2 tk méz
3 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
Hirdetés

Cékla carpaccio

Mindenki ismeri az olaszok carpaccioját, ami eredetileg nyers bélszínszeletek egy kevés salátával. Mi elhoztuk a vega változatát, hús helyett sült céklával és olyan nagy sikert aratott, hogy még a húsimádók is totál rákattantak! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
3 fej közepes cékla
g rukkola
kis marék feta morzsolva
kis csokor friss koriander
2 ek napraforgómag

A dresszinghez:

2 tk magos dijoni mustár
2 tk méz
3 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet

A céklákat alaposan megmossuk, bekenjük olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk egészben, majd 200 fokos sütőben, kb. 1,5-2 óráig sütjük. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és vékonyan felszeleteljük. Két papírtörlő közé berakjuk a szeleteket, hogy leitassuk a céklát. Egy serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot.

A dresszing hozzávalóit összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk (ha többet csinálunk belőle hetekig eláll a hűtőben így). A céklaszeleteket tetszés szerint rárakjuk egy tányérra, rászórjuk a rukkolát, koriandert, a pirított napraforgót, rámorzsoljuk a fetát és meglocsoljuk a dresszinggel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások