Street Kitchen

Kovászosuborka-krémleveskolbászmorzsával

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

Hozzávalók
250 g
kovászos uborka
175 ml
kovászosuborka-lé
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
250 g
görög joghurt
só, bors
50 g
kolbász
A betéthez
1 db
kovászos uborka
A kapros salsa verdéhez
1 kis csokor
kapor
1 kis csokor
petrezselyem
100 ml
olívaolaj
pár csepp citromlé
A tálaláshoz
1 kis csokor
kapor

Elkészítés

A salsa verdéhez az alapanyagokat egy aprítógéppel krémesre zúzzuk.

A kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (valószínűleg sózni nem kell, mert elég sós az ubi). 

A kolbászt nagyon vékony karikákra vágjuk, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd kivesszük, és egy papírtörlőn leitatjuk. Hagyjuk hűlni, majd egy aprítógépben morzsa méretűre aprítjuk.

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

A betéthez való kovászos uborkát apró kockákra vágjuk. A levest jéghidegen tálaljuk, megszórjuk a kolbászmorzsával és az uborkakockákkal, meglocsoljuk a salsa verdével és a kolbász zsírjával, majd egy pár levél kaprot teszünk rá.

www.streetkitchen.hu

Nyáron semmiféleképpen ne hagyjátok ki ezt a levest! A sör csak úgy csúszni fog mellé, és ha jéghidegen behűtve fogyasztjátok, szerintem nem fog csalódást okozni.

Hozzávalók

2 főre
250 g
kovászos uborka
175 ml
kovászosuborka-lé
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
250 g
görög joghurt
só, bors
50 g
kolbász
A betéthez
1 db
kovászos uborka
A kapros salsa verdéhez
1 kis csokor
kapor
1 kis csokor
petrezselyem
100 ml
olívaolaj
pár csepp citromlé
A tálaláshoz
1 kis csokor
kapor

A salsa verdéhez az alapanyagokat egy aprítógéppel krémesre zúzzuk.

A kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (valószínűleg sózni nem kell, mert elég sós az ubi). 

A kolbászt nagyon vékony karikákra vágjuk, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd kivesszük, és egy papírtörlőn leitatjuk. Hagyjuk hűlni, majd egy aprítógépben morzsa méretűre aprítjuk.

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával

A betéthez való kovászos uborkát apró kockákra vágjuk. A levest jéghidegen tálaljuk, megszórjuk a kolbászmorzsával és az uborkakockákkal, meglocsoljuk a salsa verdével és a kolbász zsírjával, majd egy pár levél kaprot teszünk rá.

Ha tetszett a Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept