A leveshez elkészítjük a lecsót: a szalonnát kis kockákra vágjuk, egy lábosba rakjuk, és közepes hőfokon zsírjára sütjük. Ekkor belerakjuk az apróra vágott hagymát, majd 1-2 perc múlva a fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Felkockázzuk a paprikát, és azt is hozzádobjuk. Miután picit összeesett, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre. Belerakjuk a sűrített paradicsomot, a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt, leturmixoljuk.
A palacsintához egy keverőtálban a tojást, lisztet, sót csomómentesre keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Egy serpenyőben lepirítjuk a kis kockákra vágott kolbászt, és azt is a tésztához adjuk. Botmixerrel picit átpürésítjük és teflon serpenyőben kisütjük a palacsintát. Csíkokra vágjuk és a krémlevest ezzel a betéttel tálaljuk.
Fogadjunk, hogy soha nem jutott volna eszetekbe, hogy krémlevest csináljatok a jó öreg lecsóból. Mi most megtettük, és nem is értjük, hogy miért nem csináltuk így eddig, mert ezzel a kolbászos palacsintával annyira ütős lett, hogy nem bírtuk abbahagyni, és kellett is főzni a következő adagot.
Hozzávalók
4 főre
500 g
paradicsom
500 g
3 fej
vöröshagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
3 tk
őrölt pirospaprika
2 tk
sűrített paradicsom
só, bors
25 g
zsírszalonna
1 l
víz
A palacsintához:
1 db
tojás
100 g
liszt
200 ml
tej
só
1 csipet
sütőpor
60 g
paprikás szárazkolbász
A leveshez elkészítjük a lecsót: a szalonnát kis kockákra vágjuk, egy lábosba rakjuk, és közepes hőfokon zsírjára sütjük. Ekkor belerakjuk az apróra vágott hagymát, majd 1-2 perc múlva a fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Felkockázzuk a paprikát, és azt is hozzádobjuk. Miután picit összeesett, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre. Belerakjuk a sűrített paradicsomot, a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt, leturmixoljuk.
A palacsintához egy keverőtálban a tojást, lisztet, sót csomómentesre keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Egy serpenyőben lepirítjuk a kis kockákra vágott kolbászt, és azt is a tésztához adjuk. Botmixerrel picit átpürésítjük és teflon serpenyőben kisütjük a palacsintát. Csíkokra vágjuk és a krémlevest ezzel a betéttel tálaljuk.
Ha tetszett a Lecsókrémleves kolbászos palacsintával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!