Levesek

Lilla-félebajaihalászlé

Lilla-féle bajai halászlé

Hozzávalók
Az alapléhez
4 - 6 db
pontypatkó
4 fej
hagyma
(nagyobb)
1 db
paprika
1 db
hegyes erős paprika
2 db
paradicsom
(nagyobb)
2 kg
egész ponty feldarabolva
só, bors
3 l
víz
1 púpozott ek
pirospaprika
2 ek
füstölt paprika
A tésztához
200 g
liszt
2 db
tojás
pár csepp víz

Elkészítés

A tésztához a felvert tojást elmorzsoljuk a liszttel, és néhány csepp vízzel összegyúrjuk. Lefedjük, és 20 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ezután kb. 2-3 mm vastag lapokat nyújtunk belőle, és 3-4 cm szélesre nyújtjuk. 2-3 mm vastag, gyufaszál alakú darabokat vágunk belőle, és bő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

Az alapléhez a zöldségeket felkockázzuk, és a kétféle pirospaprika kivételével, a többi hozzávalóval együtt felforraljuk egy lábasban. Ha felforrt, megszórjuk a paprikával, elkeverjük és további 1 órát forraljuk. Ezután átszűrjük, ebbe az átszűrt lébe rakjuk a pontypatkókat, és ha felforrt, 15 percig főzzük. A levest a patkókkal és egy kis tésztával tálaljuk.

Bajai halászlé tálalása

www.streetkitchen.hu

Ha egy igazi, tiszta, bajai halászlé receptet kerestek, akkor már nem is kell továbbmenni. Szerintem ez a legjobb verzió, de döntsetek ti!

Hozzávalók

4 - 6 főre
Az alapléhez
4 - 6 db
pontypatkó
4 fej
hagyma
(nagyobb)
1 db
paprika
1 db
hegyes erős paprika
2 db
paradicsom
(nagyobb)
2 kg
egész ponty feldarabolva
só, bors
3 l
víz
1 púpozott ek
pirospaprika
2 ek
füstölt paprika
A tésztához
200 g
liszt
2 db
tojás
pár csepp víz

A tésztához a felvert tojást elmorzsoljuk a liszttel, és néhány csepp vízzel összegyúrjuk. Lefedjük, és 20 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ezután kb. 2-3 mm vastag lapokat nyújtunk belőle, és 3-4 cm szélesre nyújtjuk. 2-3 mm vastag, gyufaszál alakú darabokat vágunk belőle, és bő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

Az alapléhez a zöldségeket felkockázzuk, és a kétféle pirospaprika kivételével, a többi hozzávalóval együtt felforraljuk egy lábasban. Ha felforrt, megszórjuk a paprikával, elkeverjük és további 1 órát forraljuk. Ezután átszűrjük, ebbe az átszűrt lébe rakjuk a pontypatkókat, és ha felforrt, 15 percig főzzük. A levest a patkókkal és egy kis tésztával tálaljuk.

Bajai halászlé tálalása

Ha tetszett a Lilla-féle bajai halászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept