Street Kitchen

Póréhagyma-krémlevesrántottsajtkockákkal

Póréhagyma-krémleves rántott sajtkockákkal

Hozzávalók
A leveshez
4 - 5 szál
póréhagyma
2 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 db
krumpli
150 ml
száraz fehérbor
só, bors
szerecsendió
2 ek
olaj
A rántott sajt kockákhoz
200 g
trappista sajt
3 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
2 ek
liszt
olaj a sütéshez
250 ml
tejszín

Elkészítés
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát is. Ha ezek kicsit megpirultak, felöntjük a borral, majd ha elpárolódott, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. Beledobjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Ha a krumpli megpuhult, felöntjük tejszínnel, és botmixerrel összezúzzuk a levest.
A sajtot kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. Először a lisztbe, majd a megsózott felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtkockákat. Majd a tojás-zsemlemorzsa kört újra megismételjük, hogy vastagabb legyen a bunda, és a sajt sütés közben ne folyjon ki. Forró olajban kisütjük a sajtkockákat, majd papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.
Ha tetszett a krémleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni a krémleveseket, egy kicsit extrább feltéttel nagyon nagy sikert lehet aratni!

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
4 - 5 szál
póréhagyma
2 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 db
krumpli
150 ml
száraz fehérbor
só, bors
szerecsendió
2 ek
olaj
A rántott sajt kockákhoz
200 g
trappista sajt
3 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
2 ek
liszt
olaj a sütéshez
250 ml
tejszín
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát is. Ha ezek kicsit megpirultak, felöntjük a borral, majd ha elpárolódott, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. Beledobjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Ha a krumpli megpuhult, felöntjük tejszínnel, és botmixerrel összezúzzuk a levest.
A sajtot kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. Először a lisztbe, majd a megsózott felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtkockákat. Majd a tojás-zsemlemorzsa kört újra megismételjük, hogy vastagabb legyen a bunda, és a sajt sütés közben ne folyjon ki. Forró olajban kisütjük a sajtkockákat, majd papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.
Ha tetszett a krémleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Póréhagyma-krémleves rántott sajtkockákkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept