Street Kitchen

Sültpaprikáskarfiolkrémleves

Sült paprikás karfiolkrémleves

Hozzávalók
200 ml
tejszín
A leveshez
3 - 4 db
kápia paprika
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
(kisebb)
só, bors
1 zacskó
fagyasztott karfiolkrémleves mix
1 mk
füstölt pirospaprika
300 ml
víz
2 - 3 ág
kakukkfű
A chiliolajhoz
50 ml
olívaolaj
1 mk
füstölt pirospaprika
1 mk
apróra vágott chilipaprika
A tálaláshoz
chiliolaj
1 ág
kakukkfű
1 marék
pirított tökmag
1 db
bagett

Elkészítés

A leveshez a paprikákat meglocsoljuk kb. 1 ek olívaolajjal, és 190-200 fokos sütőbe toljuk őket 30-35 percre, amíg feketére sül a héjuk. Mikor megsültek, még forrón letakarjuk alufóliával, és hagyjuk pihenni. 

A leveshez apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát és a chilit. 2 ek olívaolajat hevítünk egy lábasban, beledobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután mehet rá a fokhagyma és a chili fele, majd sózzuk, borsozzuk. Picit pirítjuk, rádobjuk a karfiolmixet, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a kakukkfüvet, és felöntjük a vízzel.

Kb. 10-15 perc főzés után beledobjuk a magházától és héjától megfosztott paprikahúst, és alaposan leturmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, még egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot. 

A chiliolajhoz az olívaolajban elkeverjük a kétféle paprikát. A levest chiliolajjal, kakukkfűvel, pirított tökmaggal és bagettel tálaljuk. 

Sült paprikás karfiolkrémleves

www.streetkitchen.hu

Szeretem a gyorsan összedobható, melengető, fűszeres krémleveseket. Hideg időben, forrón, szuperül átmelegítenek, a nyári hőségben pedig hidegen is simán megállják a helyüket. A krémesre sült paprika és a karfiol egyszerűen tökéletes kombót alkot.

Hozzávalók

2 - 3 főre
200 ml
tejszín
A leveshez
3 - 4 db
kápia paprika
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
(kisebb)
só, bors
1 zacskó
fagyasztott karfiolkrémleves mix
1 mk
füstölt pirospaprika
300 ml
víz
2 - 3 ág
kakukkfű
A chiliolajhoz
50 ml
olívaolaj
1 mk
füstölt pirospaprika
1 mk
apróra vágott chilipaprika
A tálaláshoz
chiliolaj
1 ág
kakukkfű
1 marék
pirított tökmag
1 db
bagett

A leveshez a paprikákat meglocsoljuk kb. 1 ek olívaolajjal, és 190-200 fokos sütőbe toljuk őket 30-35 percre, amíg feketére sül a héjuk. Mikor megsültek, még forrón letakarjuk alufóliával, és hagyjuk pihenni. 

A leveshez apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát és a chilit. 2 ek olívaolajat hevítünk egy lábasban, beledobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután mehet rá a fokhagyma és a chili fele, majd sózzuk, borsozzuk. Picit pirítjuk, rádobjuk a karfiolmixet, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a kakukkfüvet, és felöntjük a vízzel.

Kb. 10-15 perc főzés után beledobjuk a magházától és héjától megfosztott paprikahúst, és alaposan leturmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, még egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot. 

A chiliolajhoz az olívaolajban elkeverjük a kétféle paprikát. A levest chiliolajjal, kakukkfűvel, pirított tökmaggal és bagettel tálaljuk. 

Sült paprikás karfiolkrémleves

Ha tetszett a Sült paprikás karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept