Ragulevesek

Tárkonyoscsirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olaj
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
karalábé
1 db
zeller
2 db
babérlevél
2 szál
friss tárkony
2 marék
zöldborsó
1 db
citrom leve
200 ml
tejszín

Elkészítés
  1. A tárkonyos csirkeraguleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet, amit szintén kicsit megpirítunk, sózunk és borsozunk.

  2. A leveszöldségeket felkockázzuk, és hozzáadjuk a húsos alaphoz, kicsit átforgatjuk, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, majd ha az is megfőtt, beleöntjük a tejszínt.

  4. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet, és ezzel el is készült a tárkonyos raguleves. 

www.streetkitchen.hu

3 dolgot legalább imádunk ebben a tárkonyos ragulevesben: a csirkét, a tárkonyt és azt, hogy ez egy leves. Szóval azt állítjuk, hogy ez egy zseniális kombó!

Ha van igazi lélekmelengető magyar leves, az a tárkonyos csirkeraguleves! A selymes tejszínes alap, a puha zöldségek és a fűszeres tárkony harmóniája minden kanálban a nagyi konyháját idézi. Egy tányér, és máris otthon érzed magad.

Hozzávalók

5 - 6 főre
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olaj
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
karalábé
1 db
zeller
2 db
babérlevél
2 szál
friss tárkony
2 marék
zöldborsó
1 db
citrom leve
200 ml
tejszín

Elkészítés

  1. A tárkonyos csirkeraguleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet, amit szintén kicsit megpirítunk, sózunk és borsozunk.

  2. A leveszöldségeket felkockázzuk, és hozzáadjuk a húsos alaphoz, kicsit átforgatjuk, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, majd ha az is megfőtt, beleöntjük a tejszínt.

  4. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet, és ezzel el is készült a tárkonyos raguleves. 

Tárkonyos csirkeraguleves (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Tálald friss kenyérrel és egy csipet extra tárkonnyal a tetején — ez a leves nemcsak testet, hanem lelket is melegít. Tökéletes választás hűvös napokra, amikor csak egy igazi magyar klasszikus segít!

Egy isteni tárkonyos raguleves nem csak csirkéből készülhet! Próbáljátok ki ezeket az izgalmas verziókat is:

Sárgaborsós raguleves

Tárkonyos kacsaraguleves

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Ha tetszett a tárkonyos csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése