A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A leveshez
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 180 g bulgur
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 3 - 3 ½ l csirkealaplé
- só, bors
- 400 g fagyasztott zöldborsó
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 6 levél zsálya
- 4 szál kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml light habtejszín
- 1 db citrom
A pulykahúsgolyókhoz
- 400 g darált pulykamell
- 1 db tojás
- só, bors
- 4 szál kakukkfű
- 3 levél zsálya
- 2 ek olívaolaj
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A leveshez
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 180 g bulgur
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 3 - 3 ½ l csirkealaplé
- só, bors
- 400 g fagyasztott zöldborsó
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 6 levél zsálya
- 4 szál kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml light habtejszín
- 1 db citrom
A pulykahúsgolyókhoz
- 400 g darált pulykamell
- 1 db tojás
- só, bors
- 4 szál kakukkfű
- 3 levél zsálya
- 2 ek olívaolaj
A pulykahúsgolyós raguleves első lépésként apróra vágjuk a vöröshagymát, majd alaposan lepirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymákat és a bulgurt, és tovább pirítjuk. Ezután mehetnek hozzá a 1,5 cm-es felkockára vágott sárga- és fehérrépák, és ezzel is tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén 1,5 cm-es kockára vágott paradicsomot, öntünk rá kb. 100-150 ml csirkealaplevet, és 5-6 percig pároljuk.
Ez idő alatt elkészítjük a pulykahúsgolyókat, amihez minden hozzávalót egy tálba dobunk – a zöldfűszerek leveleit finomra aprítva. Alaposan összegyúrjuk, majd 40-50 grammos golyókat formázunk a masszából.
A levesalapot felöntjük a maradék csirkealaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Mikor felforrt, beledobjuk a pulykahúsgolyókat, és 6-8 percig főzzük. Ezután mehetnek bele a fagyasztott zöldségek, a leszűrt csicseriborsó, valamint a friss fűszernövények levelei, és 10 percig főzzük.
Ezután kiveszünk 3 merőkanálnyit a levéből, amit egy tálban elkeverjük a habtejszínnel, majd visszacsorgatjuk a levesbe. Végül belefacsarjuk egy citrom levét, és 2-3 percig még alacsony lángon főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és indulhat a levesezés.
- Elkészítés: 60 perc
Ha tetszett a pulykahúsgolyós raguleves bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Minél több minden kerül bele, annál jobb lesz egy raguleves! Készülhet csupán zöldségekből, a jól megszokott csirkéből, de akár kacsából is!
Csirkeszárnyas raguleves franciasaláta-alapból
Vegán tárkonyos szójaraguleves
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 24 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 8 g
Kalória: 319 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 141.75 g
Szénhidrát: 206.67 g
Zsír: 49.9 g
Kalória: 1911.14 kcal