A tejszínes harcsaleves elkészítéséhez a megtisztított hagymákat finomra vágjuk, a megpucolt répát, fehérrépát és zellert pedig 2 cm-es kockákra daraboljuk. Egy erős lángon hevített lábasban, az olajon lepirítjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kockázott zöldségeket.
3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ekkor mehet bele a szintén kockára vágott krumpli is, amit félpuhára főzünk. Ekkor jöhet bele az 5 cm-es kockákra vágott halfilé és a zöldborsó, majd további 7-8 percig főzzük.
Ezután mehet bele a citrom lereszelt héja és kifacsart leve, valamint az apróra vágott petrezselyem. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet összeforraljuk, ezzel el is készült a levesünk. Tányérba szedjük, és megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemmel.

Előkészítés: 10 perc
Főzés: kb. 25-30 perc
Összesen: 40 perc