Street Kitchen

Zé-félegombaleves

Zé-féle gombaleves

Hozzávalók
500 g
barna csiperkegomba
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
3 ág
kakukkfű
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 dl
száraz fehér bor
5 dl
víz
só, bors
6 ek
étolaj
1.5 dl
tejszín

Elkészítés

A Zé-féle gombaleves elkészítéséhez a gomba 3/4 részét forró serpenyőben, kevés olajon, erősen lepirítjuk. Majd egy lábosban, olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát szintén aranybarnára pirítjuk és hozzáadjuk a karamellizált gombát. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat.

A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk,  és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.

image does not exist
ze-fele-gombaleves
Zé-féle gombaleves (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Jó krémes, tejszínes, és nagyon gombás. Ez jellemzi Zé gombalevesét, amiért itt a Street Kitchen stúdióban mindenki megveszett. Kuckózzatok be ebben a zord időben és gyártsatok forró  gombakrémlevest!

Hozzávalók

4 főre
500 g
barna csiperkegomba
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
3 ág
kakukkfű
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 dl
száraz fehér bor
5 dl
víz
só, bors
6 ek
étolaj
1.5 dl
tejszín

A Zé-féle gombaleves elkészítéséhez a gomba 3/4 részét forró serpenyőben, kevés olajon, erősen lepirítjuk. Majd egy lábosban, olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát szintén aranybarnára pirítjuk és hozzáadjuk a karamellizált gombát. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat.

A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk,  és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.

image does not exist
ze-fele-gombaleves
Zé-féle gombaleves (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Zé-féle gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept